Politie geweld tegen tractor chauffeurs

Politie geweld tegen tractorbestuurder
zoals v d week in Ingen
is de politie daar niet provocerend te werk gegaan ?
1066

Reacties

+3
valmet6400power
Ik heb geen idee ik was er niet bij namelijk..
+14
Fendt926Driver
Ik heb het filmpje gezien. En op basis wat ik daar zag en hoorde vindt ik dat de chauffeur 100% fout bezig was.
Eerst bijna een agent onder rijden dan niet uit willen stappen en niet mee willen werken.
Dan zou ik als agent ook zeker niet mals zijn.....
+1
Bakker S
Heb het filmpje ook gezien. Tja op de trekker ben je geen heilige. Had deze chauffeur niet bijna een flitsagent aangereden? Zoiets verstond ik uit het filmpje. Gewoon ff mee werken en als je het als chauffeur het er niet mee eens bent kun je dat dan wel kenbaar maken. Evt. Rechtbank.
+1
Bakker S
gelderlander.nl/buren/… dit filmpje denk. Stond al op tractorfan bij een andere topic
bas101
Heb t filmpje ook gezien , weet alleen niet wast de aanleiding was , ik zag wel dat die op t fietspad reed ipv grote weg ernaast maar of dat de reden was ? lijkt me sterk .
Klein Rot
Zie het bericht in de Gelderlander, dat verklaard alles.
radium45
Vreemde aan het verhaal is wel dat iemand op de achtergrond in het filmpje ontkend dat die boomkweker iemand aangereden zou hebben. Verder vind ik die politie niet echt profesioneel overkomen. Ik was er verder niet bij en ga daar verder ook geen mening over geven.
+2
Fendt926Driver
@radium45 een stopteken negeren en doorrijden dat de agent opzij moest gaan om niet aangerdeden te worden valt redelijk onder de noemer aanrijden.
Ieder heeft zijn eigen draai aan het verhaal.
De politie wordt meestal wel met voorrang geloofd als je voor de rechter staat
+1
radium45
@Fendt926Driver Klopt, als er verder geen burger getuigen bij zijn sta je gelijk al met 0-1 achter.
+9
Fendt926Driver
@radium45 als je geweld gebruikt of scheld tegen onze hulpverleners mag je van mij wel met 5-0 achterstaan.

Buurman zit op de ambulance en zegt dat er wijken zijn in de stad waar ze aan de rand wachten op de politie voordat ze er naar toe durven......
Lijkt toch potverdorie nergens op.....
+5
radium45
@Fendt926Driver Ja ik ken wijken bijvoorbeeld in Den Haag waar je het beste een topstang cat 3 bij je kunt hebben.
wim-same
@radium45 En niet allen DEN HAAG. Dit is walgelijk.
+6
ronald-deutz-fahr
@radium45 beste kerel als je met cat 3 lekker kan zwaaien😜
Holle duims ijzeren pijp zwaait makkelijker 😂
arjanvw
@Fendt926Driver ben het met je eens, hij heeft zich nu ook dieper in de nesten gewerkt dan hij gewoon gestopt was.

Je hoort het verhaal echter maar van één kant... Bovenin Groningen is er ook een agent die zijn werk wel heel erg serieus neemt en ook zijn eigen vrouw bekeurd... Kan ook zijn dat in dit verhaal dat er ook een agent is die de pik op hem had...
zettelmeyer
@arjanvw Politie zelf kan er ook wat van. Laatst hier ook weer, willen ze de auto er voor zetten op de rotonde. Ik kon niet meer stoppen met de trekker, hun moesten hard stoppen. Even later werd ik wel aangehouden om alles even na te kijken door hun. Zij ik er wat van over de rotonde krijg je ook nog grote bek van hun ook....
arjanvw
@zettelmeyer als je maar denkt macht te hebben...
930triplemaaier
@zettelmeyer de politie weet soms zelf ook niet wat rijden met groot materiaal in houdt waardoor ze soms met gevaar voor eigen leven handelen als ze je aan de kant willen zetten.
De manier waarop de politieagent reageert naar de filmer vindt ik weinig professioneel.
Maar je hoort en ziet hier maar 1 kant van het verhaal
Fast Eddy
@arjanvw

Nadat hij een klap had gehad van iemand die hij een bekeuring gaf, hield hij zijn helm ook op.🤣😂 En ze hebben met een Volvo dumper tegen zijn motor aan gezeten.
arjanvw
@Fast Eddy volgens mij heeft hij wel meer verassingen meegemaakt..😂 😂
+8
caseboy
Als ze een zwarte of getinte zo hardhandig aanpakken staat heel donker nederland weer te proteseren.
word die uiteindelijk vrijgesproken omdat ze hem "letsel hebben aangedaan" en dan zijn de agenten nog de lul ook.
1066
Ik heb begrepen dat hij eerst is aangehouden omdat zijn lading niet goed vast zat
en waarom maakt de politie er zon probleem van dat het gefilmd wordt ?
+3
worteljcb
@1066 Of de man nou om iets groots of om niet vastgezette lading of gewoon routine wordt aangehouden, maakt toch niet uit? Feit is dat hij niet luistert naar het gezag en dat moet gewoon volgens de wet. Als hij gewoon had geluisterd, was het niet gefilmd en was hij waarschijnlijk ook niet hardhandig aangepakt. Waarom houden we ons niet gewoon aan de regels? Als ik gepakt wordt zonder gordel om, vind ik dat ook onzin en de betreffende agent een 'hond'. Maar dat neemt niet weg dat die man gewoon zijn werk doet en ik het aan mijn eigen te danken heb.

Actie geeft nou eenmaal reactie, de discussie over welke van deze twee nou het minst goed te keuren is, moet je helemaal niet willen voeren. En als buitenstaander zonder alle kennis wil ik er al helemaal niet iets van vinden.
+1
newholland6640
Enige wat ik vind dat die agent overdreven reageert op die filmer. Doe niet zo hysterisch man.
+2
ronald-deutz-fahr
@newholland6640 indd, overspannen misschien?😜 en dan zeuren dat er gefilmd word, doen ze zelf ook zonder toestemming voor tv ja.
Ken het verhaal verder niet maar die agent reageert niet echt professioneel.
+1
Fast Eddy
@newholland6640

Dat is denk ik de adrenaline.
ronald-deutz-fahr
@Fast Eddy dat is het bij degenen die 50 te hard rijden ook, word ook niet goed gekeurt.
+6
worteljcb
Waarom wordt dit allemaal zo groots uitgemeten overal en vind iedereen er iets van? Iedereen maakt fouten, de chauffeur, de politieagenten en vooral ook de anonieme internetters die er wat van vinden.
+2
Cvroegejr@online.nl
Ik ben er niet bij geweest,hier Nederland heeft deze politie mensn een groot probleem als ik deze beelden ziet,in Spanje bijvoorbeeld is dit heel normaal ,daar slaan ze je eerst helemaal kort en dan gaan ze pas praten,die politie daar zijn echte FRANCO BOYS,men heeft wel ontzag voor de politie daar,hier Nederland krijgt deze politie een aangifte van mishandeling aan hun broek,dan maakt het niet uit of je schuldig bent.
+6
walker1
Ik heb gisteren een agent die ik goed ken gesproken, hij is werkzaam bij de politie regio Tiel, waar Ingen ook onder valt. Hij is zelf niet bij dit incident betrokken geweest, maar wist te vertellen dat de reden van staandehouding het ontbreken van de afgeknotte driehoek was. Daar staat een boete van 6 tientjes op. Om de een of andere reden is die bestuurder nogal moeilijk gaan doen en is op gegeven moment al scheldend weer weg gereden. Omdat hij daarbij bijna een agent aan reed, zijn ze over gegaan tot aanhouding.
Kortom, van 6 tientjes lappen tot rest van de dag cel in en binnenkort voorkomen en er waarschijnlijk een veel hogere boete of andere straf en ook een strafblad aan overhouden.
+1
930triplemaaier
@walker1 Kijk daar worden we wat wijzer van. Mijn ervaring in dit soort gevallen is dat je het beste gewoon kunt zeggen wat ze willen horen en amen zeggen. Dan kun je het snelste weer verder. Je opwinden gaat je alleen maar tegenwerken zoals je hier ziet en dan gebeuren er ook vaak dingen die je helemaal niet moet doen. En die trekkerchauffeur zal het al wel niet zo op de politie hebben dusja
+1
walker1
@930triplemaaier Tja, ik ben ook niet altijd even blij met de politie, want ook ik heb wel eens een bekeuring te pakken. Kan je boos om worden of niet, maar die agent staat ook gewoon zijn werk te doen en de meeste agenten zijn echt niet tegen boeren, maar als ze tijdens patrouilleren een trekker zien waar iets niet mee in orde is, gaat die gewoon aan de kant
+2
Fast Eddy
@walker1

En zo hoort het ook. Als je iets doet wat niet mag, loop je het risico op een bekeuring.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!