Same Onbekend - Wie kent of weet veel (technisch) van same 240

Buurman heeft 'mooie' same 240 DT gekocht, rijdende staat. Wil hem beetje op weg helpen met louter technische restauratie w.o. zadelvering, toerentalregelaar, differentieel,...
Iemand aanwezig die reeds een zelfde Same gerestaureerd heeft, of die er al veel aan heeft moeten sleutelen?
DieselKe

Reacties

+1
Fendt926Driver
@wim-same of @joop-same weten bijna alles van welke same dan ook.
En als je wilt weten hoe fijn ze rijden moet je @a3vandiejen even vragen
+1
wim-same
Een SAME 240stamt uit ongeveer 1959, Dus het zadel van toen was een panzitting met een veer, net zoals bij iedere ander merk. De toerental regeling gaat door middel van een gewichten regulateur en een veer. een tweede veer dient voor de stationair stelling. Verder heeft deze trekker zowel in de vooras als in de achterbrug een differenteel, met in de achterbrug ook een differentieel sper. @joop-same heeft veel documentatie , ook van de Same 240. Wij hebben een gerestaureerde, en wij hebben er meerdere gehad,( ook voor onderdelen. ) Sommige onderdelen zijn bijna niet meer te krijgen, o.a. van de aangedreven vooras.
+1
joop-same
Mail naar berendijk@kpnmail.nl ik heb alle info voor jou te koop, groet joop-same
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Same en hebben de trefwoorden belgi?? , onderdelen en eigenaar geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!