Illustratie van:

Onbekend allerlei - hoeveel bar kan er in vrachtwagenbanden.

Eey,
ik ben al een tijdje aardappelen aan het rijden met een hanger waarvan de banden niet echt hard zijn, nu heb ik ze pas opgepompt. zit nu 7 bar in maar ze lijken nog steeds zacht als er 14 kisten aardappelen opstaan. weet een van jullie misschien hoeveel er in kan? de banden zijn niet echt heel erg goed meer.

alvast bedankt
hotting1

Deel dit topic

Reacties

johndeere3640fan
Dat staat er op elke band op als het goed is.
Fendt_favorit
Meestal 8 bar, maar pas op, ligt eraan hoe banden zijn.
hotting1
@johndeere3640fan
jah meestal wel:) maar dat is nu niet meer te lezen
hotting1
Het zijn gewone hanger banden, maar zit wel veel scheurtjes in de banden.
WimBe
Staat het er niet op? Die banden gaan wel vaak tot 8 bar of nog hoger... Als ze niet goed meer zijn, zeker oppassen. Collega van werk was een NIEUWE autoband aan het oppompen en hij stond er dicht bij, en het ding klapte al bij 1.5 bar... Stel je eens voor bij 7 bar..
Gevolg; blijvende gehoorschade aan rechteroor.
Fabrikant is al langsgeweest 😉
Rieen
Dan zal ik er zeker niet meer lucht in doen!
en wat wil je ook, als er 14 kisten volle kisten op staan staat er ook heel wat gewicht op.
kerstrunner
Toen ik in een vrachtwagengarage werkte,pompte ik ze altijd op tot de waarde die op de band stond,minimum 8 bar,meestal 9 bar. Als de banden niet meer zo goed zijn lijkt 7 bar mij wel genoeg als het voor traag vervoer is,das een groot verschil met een vrachtwagen die uren aan een stuk 90 Km/uur rijd.
jaguar860
Ik heb zelf 3 jaar op een Ginaf gereden, en daar moest 9.5 in.( dubbellucht) DIT WAREN WEL GOEDE BANDEN!!!! OPPASSEN DUS!!!!
hotting1
Dank jullie wel, gezien de staat van de banden denk ik dat ik ze dan maar het best op 7 bar kan laten staan. en rieen als er 14kisten x 1300 kg (aardappelen en gewicht van de kist) staat er 18.2 ton op:P
steyr-wanroy
Hoi ik rijd veel met een mestoplegger achter de trekker ik heb de banden altijd op 8,5 bar maar deze banden zijn goed dus met slechten banden let op met op pompen hier in de buurt heeft een paar jaar terug iemand een band opgepompt en dat ging niet goed maar die man kan het niet meer na vertellen dus pas op .
Michiel-Biervliet
18,2 ton / 4 banden = 4,55 ton per wiel. Dat moet makkelijk kunnen met zo`n vrachtwagen wiel.
Rieen
Jaa moet ook makkelijk kunnen,
maar als die banden al in niet zo'n geweldige staat meer zijn..
tractorliefhebber
Vuistregel is maximaal de helft van het aantal ply rating in bar. Dus is een band 10 ply dan maximaal 5 bar.
hotting1
Ik had er 7 bar in, maar dat was toch teveel, nu loopt hij langzaam leeg. als het weer rustig is moet er maar ff een andere band op.
toch bedankt voor jullie reacties

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onbekend allerlei ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
259