John Deere 6410 - Motorolie druk is te laag, ook na nieuwe pomp.

Hallo, iemand ervaringen of bruikbare tips, de motorolie druk is bij bedrijfs temperatuur 0,7 bar stationair en volgas 2,5 bar met een nieuwe olie pomp, de motor loopt als een naaimachine, de balans aslagers is niks aan te zien, overdruk ventiel extra vul ringen geplaatst en dat maakt ook niets uit. Ik ben ff radeloos..
trekkerdockter

Reacties

+1
Fast Eddy
Hoeveel bar moet het zijn dan?
+1
county854t
Waarschijnlijk ergens n inwendig lek of de krukas zover versleten dat ie geen druk meer bewaard op de lagerschalen
aad3040
Niet de goede oliefilter?
+1
radium45
Is 2.5 bar al niet heel netjes? Ik heb geen idee wat het wel zijn moet.
nhmonteur
En hoe meet je die druk? Met een externe manometer of een meter op de trekker?
930triplemaaier
@nhmonteur bij dat type kun je de oliedruk van de motor nog niet aflezen in de cabine. Dat is pas vanaf de 30serie volgensmij. Dus zal wel met een externe manometer zijn of bedoel je wat anders?
nhmonteur
@930triplemaaier ja dat bedoel ik. Als de trekker uitgerust is met oliedrukmeter. Dan moet je je ook afvragen of die goed is. Maar meet je hem met een externe manometer dan kan je er meestal wel van uit gaan dat dit klopt.
casejxu
Hoeveel draaiuren M?
+3
aad3040
Heeft je onderzoek al wat meer opgeleverd, er zullen best wel meer mensen willen weten wat het probleem is geweest en hoe dit opgelost is.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6410 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!