Hoe verf van de banden te halen

Goedemorgen,

Ik heb laatst mijn velgen gespoten van de trekker. Ik doe de band dan insmeren met zeep zodat je de verf erna dr zo af spuit met de cleaner want een band afplakken is vaak ook lastig. Maar nu heeft op plekken de zeep niet goed geholpen en zit er verf op de band. Heeft iemand een tip om dit er netjes af te halen?
Rick deerefan

Reacties

Fordje4600
Thinner op een doek en anders zul je toch moeten schuren, band niet insmeren met zeep, gewoon de tijd nemen en afplakken of de band van de velg halen
jammermaarhelaas
@Fordje4600

Allicht lost de thinner het rubber van de band (ook) op, en gaat de verf er dan mee af?
Rick deerefan
@Fordje4600 oke ja ik hoorde idd ook van dat invreten met thinner? Ja er zaten pinnetjes op de wang dus tape bleef nie zitten. De volgende keer laat ik ze gewoon van de velg draaien
+1
Fordje4600
@Rick deerefan banden worden niet beter van thinner maar als je het op een doek hebt en goed poetst en eventueel na de tijd met een doek met water langs gaat zal het wel meevallen, misschien kun je wel met een mes ofzo onder de verf steken en trek je het er zo af.
Kramer U800
@Fordje4600 Als je zo'n middel gebruikt zou ik geen thinner gebruiken, is veel te agressief, ik zou was benzine nemen en dan gelijk, als het eraf is, met silicone inspuiten zodat het niet uitdroogt als het al niet verdampt is. Maar zal nu misschien wel al te laat zijn...
Fordje4600
@Kramer U800 heb het zelf toen ook met thinner gedaan, merk niet veel van. Welk spul kun je gebruiken om uitdroging van de banden tegen te gaan? Weet u dat?
+1
Kramer U800
@Fordje4600 Silicone is heel goed voor rubber en kunstoffen. En, als het even kan, geen banden in de zon laten liggen, dan gaan ze hard van je af!
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Kramer U800:
En, als het even kan, geen banden in de zon laten liggen, dan gaan ze hard van je af!

Is banden binnen in de schaduw een goed alternatief tegen buiten in overwegend schaduw?
Dubbellucht sets buiten neerzetten geeft veel roestvorming, vandaar mijn vraag.
+1
Kramer U800
@jammermaarhelaas Alles wat buiten ligt/staat gaat van je af, dat sowieso. Dus binnen is altijd beter, als je je band met velg op zijn kant laat liggen gaat er water tussen de band en de velg staan, uiteindelijk gaat hij daar roesten. Dus binnen in de schaduw! Temperatuur maakt eigenlijk niet zoveel uit.
Kees2030
Thinner op een doek. Worden de banden ook weer mooi zwart van.
+3
DANOONTJE POWERR
Voorzichtig met een niet te harde staalborstel op de boormachine gaat ook prima.
inspecteurfendt
Ik heb het ook al voorgehad. Gewoon met schuurpapier de verf weggeschuurd. Nu laat ik de band af en duw ik hem los van de velg en steek eer plastic ( bv. van de kuil) onder en laat dan de band los. De plastic zit nu tussen de velg en de band.
mf 6150
Heb je nu niets aan, maar voor de volgende keer misschien vet smeren op de banden? Zo heb ik het toen gedaan, werkte perfect
marcel-pek
Volgende keer gewoon band uit de rand drukke met heftruck ofzo en dan afplakken met kranten ertusse werkt snel en goed en niks geen verf op de band.
+1
ronald73
Quote Reactie van @marcel-pek:
Volgende keer gewoon band uit de rand drukke met heftruck ofzo

Heb jij dat wel eens geprobeerd?
+4
jehan
Doe is gek spuit de banden met zwart
+5
mbvaltra
@jehan

En straks een topic "hoe haal ik de zwarte verf van gele velgen?" 😂
+1
MRdeere
@mbvaltra gewoon weer geel verven maja dan blijven we voor altijd in cirkeltjes draaien 😂
+1
fergusonnetje
@mbvaltra Zwarte velgen staan ook wel bruut!
jehan
@mbvaltra velgen kun je wel afplakken hihihi
Kees2030
Als er siliconen op de velg komen wil je hem niet meer opnieuw spuiten.
Kramer U800
@Kees2030 Inderdaad, silicone is echt een killer voor je lak.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!