Illustratie van:

Massey Ferguson 565 - Externe Hydrauliek MF 500-serie

Hallo,

We willen hier de hydrauliek van onze 565 als nieuw maken, het ventielenblok reviseren, en kijken of de pomp nog goed werkt, nu denken we dat de pomp achter een rond deksel naast het linker achterwiel in de achterbrug zit, daar loopt namelijk een pers en retour leiding heen, daar zit ook de aftakasschakeling bij op, maar nu krijgen we het deksel er niet af, iemand ervaring met het demonteren van de (externe) hydroliekpomp van deze trekker :?
alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

MaartenMandemaker
Als je bij de pompen wilt moet het hefdeksel eraf Jasper, achter die ronde plaat zitten idd een pers en retourleiding, en de lammellenkoppeling van de aftakasinschakeling, maar je kunt daar niet langs naar de pomp.

Kijk maar naar deze foto van de 148, dat is bij jullie 565 niet veel anders. Helemaal onderin de bak ligt de hefpomp, dat is een plunjerpomp, en daar achter ligt de tandwielpomp voor de buitenwerkende hydrauliek.
massey8690
Aha, dus achter dit ronde deksel is waarschijnlijk niet veel interressants te vinden?
we hebben hem al los zitten, en er zit zo'n 2 cm beweging in, ik denk dat dat flexibele hydrauliekslangen zijn, maar het zou toch niet zo zijn dat we al aan dat lamellenpakket hebben lopen roppen? 😞 .
maar als het hefdeksel eraf moet, kun je dan uberhaupt die buitenwerkende hydrauliekpomp er wel uit pakken?
waarschijnlijk drukken we hem zo weer in elkaar, nieuwe filters erin, en het ventielenblok wordt zowiezo gereviseerd, als ie dan nog niet genoeg druk geeft zal toch toch de hele boel uit elkaar moeten ben ik bang.
iig bedankt voor de info, heb intussen ook nog het 1 en ander gevonden op annatefka.nl , waarschijnlijk zit er dan een mk3 high flow plunjerpomp in.
het 1 en ander zal hier gelijk aan zijn denk ik;
annatefka.nl/mf_techniek/mf_hef_00.htm/
MaartenMandemaker
Deze foto bedoelde ik
massey8690
Aha, iig bedankt, zijn er nog druk mee, eff nieuwe filters en het ventielenblokje reviseren en hopen dat ie 'wat' meer (sneller) druk opbouwt 😉
siem
Even de cabine eraf lichten is niet zo een groot karwei bij die types kun je overal goed bij,denk toch dat de pomp versleten is kun je die gelijk ook vernieuwen
massey8690
Pomp vernieuwen? eerder reviseren denk ik, hebben uiteindelijk het ronde deksel er wel af gekregen, toen konden we de pomp zien zitten tussen en achter allerlei assen, en waren tot de conclusie dat je de pomp er alsnog niet uit kon krijgen als je alleen ook het hefdeksel eraf haalt, dus ik weet niet of jij wel hetzelfde type 500 eerder van binnen bekeken hebt siem :?
siem
@massey8690 mf 565 heb ik inderdaad nog nooit van binnen gezien, maar vroeger hadden we twee mf 590 daar heb ik weleens aan gesleuteld,remmetje van de aftakas koppeling vervangen,ventielen blok vervangen die ventielenblokken zijn namelijk niet dicht te krijgen ,tandwiel van de tweede versnelling vernieuwd(was een tand afgebroken) maar de pomp van de buitenwerkende hydrauliek is er nooit uit geweest.maar we hebben nog een mf 255 en daar heb ik zelf een buitenwerkende hydrauliekpomp ingebouwd er zat namelijk enkel een pompje op voor de ipto dus die heb ik er uit gehaald en er een andere pomp ingezet met leidingen naar buiten toe door het dekseltje waar jij het over hebt,daarvoor moest de trekker wel doormidden om dat te kunnen doen maar dat is inmiddels al 25 jaar geleden dus de details weet ik niet precies meer,alleen dat het een heel karwei was er moest natuurlijk ook nog een ventielenblok en de nodige aansluitingen opgebouwd worden,maar de 255 is nog steeds in bedrijf om het voer aan te schuiven en zomers slootkanten maaien en de hydrauliek werkt nog perfect.
MaartenMandemaker
Om de pomp eruit te halen moet de trekker idd tussen versnellingsbak en achterbrug uit elkaar. Die 565 heeft ook een dubbele pomp denk ik of niet?
massey8690
Aha, de dealer had het er vandaag ook over dat de trekker dan in 2'en moet, waarschijnlijk is of de pomp versleten of de "overdruk" (oid) staat te laag afgesteld.
ventielenblok wordt eff getest en voorzien van nieuwe o-ringetjes 😉
siem
Pomp zal wel versleten zijn gezien de leeftijd van de trekker of er moeten heel weinig uren op staan.
ramrod
De hefpomp is wel te reviseren, maar de pomp voor de externe hydrauliek niet. Duur ding.
massey8690
De trekker heeft volgens mij nog maar 6500 uurtjes op de teller 😉
het probleem is gewoon dat het lang duurt voordat ie druk opbouwt volgens mij, is gewoon erg irritand met de zwilder op de kopakker, dan hark je de dwarszwil weer mee, verder niet echt irriterend, idd externe hydrauliek vernieuwen wordt een hele klus, denk dat we het maar een paar jaar moeten aanzien totdat ie wordt ingeruild op een mf 3635 cararo cvt vario 😃
siem
@massey8690als je zelf een beetje kunt sleutelen is het wel te doen,gewoon aan beginnen,en proberen iemand er bij te krijgen om te helpen(en er wat vanaf weet)zo'n pompje kost toch ook de wereld niet en als alles weer goed werkt heb je er toch ook weer plezier van (en de inruilwaarde gaat weer omhoog)
MaartenMandemaker
De externe hydrauliek zit op de tandwielpomp aangesloten neem ik aan? Of moet je omschakelen tussen hef en hydrauliek? En die van jullie heeft wel een plaatje onder de achterbrug waar je het filter eruit kunt halen? Hebben nu onze 165 los liggen, en bij die moet ook het hefdeksel eraf om het filter schoon te maken.
massey8690
Is wel zelf te doen, maar hebben er eigenlijk de tijd niet voor, me broer is wel handig, maar heeft er ook geen tijd voor, miss wat voor volgend winter 😛 , de cabine trilt ook altijd nog apart veel, miss dat we er dan een keer goed mee aan kunnen, voorjaar komt nu wel kort bij 😛
@MM; we hoeven niet te schakelen tussen hef en hydrauliek, hef en extern is apart, de hef heeft een 4cilinder zuigerpomp volgens mij, die van de externe weet ik niet precies.
het filter kunnen we er wel vanaf de onderkant uit pakken jah, zaterdag eff in mekaar draaien en kijken of het beter gaat.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 565 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
14