Deutz D30 - Welke clingelateur ? ??

Beste forumleden
Ik ben momenteel bezig met de elektriciteit van mijn deutz d30 alleen mis ik een clingelateur nu wou ik mij eentje bestellen maar er staan zoveel varianten op het internet dat ik nu in de war ben welke ik moet hebben.
Hier zijn de opties
1 Clingelateur Mechanisch 3poot
2 Clingelateur 3P 12V
3 Clingelateur 4P 12V Electronisch
4 Clingelateur Electronic LED
Die laatste neem ik aan dat ik niet moet hebben aangezien ik geen led heb.
Kan iemand me ook is uitleggen wat het verschil is tussen deze 3 en welke ik moet hebben voor mijn tractor???
Maarten p

Reacties

aad3040
Bij het restoreren van mij John Deere 850 werd me geadviseerd om een elektronische clingelateur te nemen, dan zit je niet meer te vechten om een goede werking te krijgen als de wattage niet klopt die nodig is.
Maarten p
@aad3040 Ik heb dan nu toch maar een Clingelateur 4P 12V Electronisch gekocht maar nu was ik bezig met deze aan te sluiten en ben ik op een probleem gestuit de knipperlichten werken maar als ik nu op mijn claxon knop duw dan begint de clingelateur ook te werken terwijl mijn knipperlichten uit staan??? Ik heb de clingelateur als volgt aangesloten 31 is de massa, 49 heb ik een kabel gelegd van de 15 op het contact slot (Dit is dan zogezegd de voeding??), en dan de c heb ik aangesloten aan het controle lampje, wie kan mij zeggen wat ik verkeerd heb gedaan??? De paarse draad op de schakelaar gaat naar de 49a op de clingelateur en de twee bruin zijn de linker en rechter pinkers
Gerron
@Maarten p Als de claxon op de knipperlichthendel zit dan is die schakelaar versleten en maak je dus contact wanneer je op de hendel drukt. Probeer maar eens te drukken op de hendel zonder dat je de claxon indrukt.
Je drukt dus per ongeluk de veer in die zorgt dat de richtingaanwijzer geen contact maakt. Als het enige probleem is dat de knipperlichten even aan gaan als je de claxon indrukt dan zou ik er verder niets aan doen.
Maarten p
@Gerron het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat de schakelaar kopot is want ik heb deze nieuw gekocht net als de claxon en de drukknop
Gerron
@Maarten p Massa ok? Zekeringen ok?
Heb je dit probleem ook als je de drukknop los van het dashboard haalt?
Maarten p
@Gerron ja als de knop los van het spatbord hangt heb ik het ook en de zekering is nieuw
Gerron
@Maarten p Sluit de massa van de claxon direct aan op de accu. Als het probleem dan over is dan is de massa van de clingelateur ook niet goed.
Maarten p
@Gerron ik heb dit geprobeerd maar het probleem blijft zich voordoen
Maarten p
Maar wat is dan het verschil tussen een Clingelateur 4P en een Clingelateur 3p
jo845xl
@Maarten p 4 polig = 31 Massa , 49 vanaf contact (15) , 49 A naar pinkerschakelaar en C = controlelampje ; 3 polig heeft de C niet .
Maarten p
@jo845xl bedankt dan denk ik ook welke ik nodig ga hebben
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D30 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!