New Holland TM - Mechanisch bediend hydraulisch ventiel zit geblokkeerd.

Schuif van hydraulisch ventiel zit geblokkeerd, naar 1 zijde bewegen lukt nog wel en druk geven dus ook maar naar de andere kant bewegen of op z'n vrij zetten lukt niet => zit helemaal geblokkeerd. Bedieningskabel is gekontroleerd en ok, afstelling gekontroleerd en ok.
Met dit ventiel bedien ik de fronthef.
Hoe kan dit? Moet het ventiel helemaal uit elkaar?
GSCtrac

Reacties

+2
nhmonteur
Toevallig heb ik voor een paar weken terug hetzelfde gehad bij een klant. Ook hier zat het ventiel vast. Zat iets iets beweging in maar de schuif was er niet uit te krijgen. Er bleek een klepje gebroken waardoor ook een stuk van de schuif beschadigd/afgebroken was waardoor het vast kwam te zitten in het huis.
Bij de klant is het uiteindelijk een gereviseerd ventiel geworden.

Je kan het beste even het hele blok eraf schroeven en dan alles van het blok afschroeven zodat alleen de schuif er nog in zit. Wellicht vallen er dan stukjes uit waardoor de schuif er toch uit komt. En anders voorzichtig met een hamer proberen de schuif eruit te tikken.
mathijn
Heb het zelfde met een case mxm gehad. Deze lekte ook bij de schuif. Hierdoor kwam er olie achter de schuif te staan waardoor de schuif niet naar achter kon. Als je het buisje onder de flow regeling los haalt en er staat olie in is waarschijnlijk een o-ring lek
Fendttrisixfan
@mathijn heb dit probleem ook al enkele keren tegengekomen bij jd's, was ook zo. Even nieuwe o ring erin en klaar
GSCtrac
Bedankt voor de reacties
mathijn
Oorzaak gevonden ? @GSCtrac
GSCtrac
@mathijn Nog volop in het werk, voorlopig ander ventiel genomen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TM ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!