Ransomes HR6010 - Turbo revisieset

Beste allemaal,

gister tijdens het maaien moest ik stoppen om wat aan de kant te leggen, motor rustig naar stationair en de maaidekken uitgezet, eenmaal afgestapt kwam er enorm veel witte/grijze rook uit de uitlaat en heb ik de maaier uitgezet. Na wat gekeken te hebben weer gestart en er kwam weer dikke wolk uit, maar als ik hem verder liet lopen liep hij normaal, dus besloten rustig naar huis te rijden.

Ik dacht eerst aan de koppakking, maar bij het kijken naar de turbo en uitlaat zag ik daar veel olie. Nu heb ik de uitlaatkant van de turbo eraf, er zit veel olie en de turbine heeft teveel spelling en hier lekt dus olie langs.

Nu ben ik dus opzoek naar een revisiesetje voor deze turbo, maar ik zie nergens een typeplaatje of merk op staan en ik kan het zelf niets vinden. De motor is een Perkins 404D-22T.

Alvast bedankt
JohnDeere5085

Reacties

stephan-inter
Gewoon wegbrengen. Zelf revisie is bijna niet mogelijk als je het goed wilt doen
JohnDeere5085
@stephan-inter dat gaat nu inderdaad de oplossing worden, na veel moeite eindelijk de turbo eraf en uit elkaar gehaald, maar de turbine aan inlaat kant heeft ook het huis wat geraakt....
stephan-inter
@JohnDeere5085 oke.
Ik breng ze altijd compleet weg.
Laten balanceren en een dikkere olie er in die er in blijft bij montage. Zodat hij de eerste x niet droog draait
JohnDeere5085
@stephan-inter heb al aantal mailtjes de deur uit, wat kosten het voor jouw. Compleet nieuwe turbo zit rond 800 euro...
stephan-inter
@JohnDeere5085
Heb het bij turbo center zwolle laten doen.
2 jaar terug meende iets van 300.
Nieuwe turbo zal tussen de 650 en 800 kosten uit mijn hoofd.
Heb je caboturbo ook geprobeerd?
JohnDeere5085
@stephan-inter Ik ga hem morgenochtend vroeg langsbrengen bij C&E turbo's in Amersfoort. 350 euro voor revisie en 1 a 2 dagen, 435 euro voor gereviseerde uit voorraad. Heb de maaier namelijk ook voor zaterdag weer nodig.
+1
stephan-inter
@JohnDeere5085 klinkt als een nette prijs.
Vraag even of ze hem ook vullen met inloop olie. Dat is een olie die er in blijft zitten als je hem monteerd. Zodat hij niet droog loopt de eerste seconden.
Meestal doen ze dit standaard. Maar een x navragen kost niks
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!