Illustratie van:

David Brown 850 - Dichtzetten van de trekker

Ik heb de koppeling vervangen van mn david, nu wil ik eigelijk de trekker weer dichtschroeven, maar dat ik makkelijker gezegt dan gedaan, er zijn 2 steekassen en 2 koppelplaten, en ik werk bijna altijd in mn eentje, met 2 man zou het wel moeten lukken, iemand enig idee hoe je het beste te werk kan gaan?

Deel dit topic

Reacties

Deutz-5006
K wil niet zeuren hoor!, maar kun je je vragen niet beteer in een centraal topic houden?
mooiwar
Iemand vragen of hij je wil helpen?
Gildenaartje
Ja samen is het vast makkelijker, maar hoe krijg je die aftakas as zodanig gedraaid dat ie in de drukgroep valt
Deutz-5006
Maar in je eentje valt meestal niet mee denk, want wij hadde bij onze deutz ook de steekassen eruit maar een kregen we ook er niet zomaar in door dat slot
basia
De aftakas inschakelen 'en dan met b.v sokketang de aftakas achter iets steeds heen en weer draaien ;dan voel je wel dat de as in de plaat glijdt ( niet dom weg in elkaar trekken met de bouten ; heb je kans dat de plaat helemaal krom drukt )
old man jose
Je praat over steekassen maar dit zijn koppelings assen. Heb je de koppeling platen gecentreerd? Dat wil zeggen d.m.v een koppelings as in het midden geplaatst en toen de drukgroep gemonteerd?
De koppeling assen kun je draaien door de aftakas in te schakelen en dan achter draaien
basia
@old man jose

in garagetaal ook vaak price assen genaamd ; en inderdaad de platen moeten uiteraard wel gecentreerd zijn ; anders word samenbouwen wel heel lastig ! (met hulppriceas in de platen deze in toplager drukken en dan drukgroep regelmatig vastzetten !
Gildenaartje
Ja ik heb een speciale as gemaakt zodat de platen op center staan, daar heb ik wel zoon beetje vertand van, want in het dagelijks leven ben ik cnc verspaner... morgen ga ik met me vader deze truc toepassen..
old man jose
Voor de aandrijving kun je de tractor in de versnelling zetten en dan met een wiel draaien.
Andersom probeer de motor er goed recht voor te krijgen, en dan voorzichtig samen voegen. Suc 6
Gildenaartje
Ok
basia
@old man jose
Of in versnelling zetten en motor (krukas ) wat heen en weer draaien tot as in plaat schuift ( terwijl de motor licht tegen de bak word gedrukt )
old man jose
@basia

Det geit wol
Gildenaartje
Het is gelukt, hij zit weer in elkaar en loopt mooi, alleen lekte hij weer veel olie, maar dat komt omdat het filter van de carterontluchting verstopt zat, heb ik schoongemaakt en lekt niet meer....
old man jose
@Gildenaartje

Gefeliciteerd en veel plezier , zie je dan wel in Well op 18-06-2011 Toertocht kijk in de TF agenda Grtn.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 850 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2