Fendt 305 LS - Gloeien fendt 305

Wie kan mij uitleggen hoe je een fendt 305 moet voorgloeien.Wat is er mis als hij zonder voorgloeien niet wil starten.Hij wil wel starten ,maar raakt niet aan de praat.

Deel dit topic

jd user

Reacties

Wimsumar
Beste JD-user: Heel eenvoudig: draai de contactsleutel tot het eind ( dus in de startstand) maar trap daarbij de koppeling niet in ( door de startbeveiliging onder de koppeling gaat dan de startmotor niet draaien). Afhankelijk van de buitentemperatuur gaat na 20 - 30 seconden het voorgloeilampje op het dashboard uit. Trap dan de koppeling in ( sleuteltje al die tijd in de "startstand" blijven houden) zodat de startmotor begint te draaien en de motor start.
basia
@Wimsumar
Beste Sumar-der ; is alleen op contact zetten niet voldoende ? als het koud genoeg is brand het het voorgloei lampje dan toch ook?
Mijn ervaring is dat een fendt zelfs bij vorst vlot aanslaat dankzij de automatische koudstart inrichting op de Bosch lijnpomp ; zo denderend is dat centrale gloeisysteem ook niet ; maar als het echt streng vriest zal het wel nodig zijn ,
Wimsumar
Beste BAsia: Nee alleen op contact zetten is niet voldoende ( dan zou immers constant voorgegloeid worden, ook bij draaiende motor.).
De contactsleutel tot ongeveer "halverwege" draaien is ook goed voor de voorgloeistand ( aan het lampje wel te zien).
DeKreemp
Met alleen contact aan branden alle lampjes op het dashboard, ter controle of de lampjes het doen? tenminste dat dacht ik eigenlijk
marcelihc844s
Brandende krant voor de luchtinlaat houden of remmen reiniger gebruiken.neeh haha.

gaan je dashboard lampjes ook zwakker branden?
Wimsumar
Beste DeKreemp]

Quote:
alle lampjes

Dat is niet zo bij die van mij. Andere (nieuwere) bouwjaren kan natuurlijk anders zijn.
basia
@Wimsumar

Zit er dan geen temperatuur gestuurd gloeitijd-relai op ? pas als je hem van contact zet en weer op contact gaat hij weer gloeien ?
Zoals bij b.v. Ford Transit ! ( Ja ik zit meer in de auto-s ) maar die hebben ook allemaal snelgloei-stiften in elke cilinder !
Wimsumar
Beste Marcelihc844s]

Quote:
brandende krant voor de luchtinlaat houden

Dat is eigenlijk al net zo'n domme oplossing als het op Fendt aanwezige zogenaamde 'vlamstartsysteem' omdat de zuurstof erdoor in de aangezogen lucht al verbruikt is voordat het in de motor zit.
Wimsumar
Beste Basia]

Quote:
temperatuur gestuurd gloeitijd-relai

Nee, de 'vlamstartgloeier' (in het inlaatsprutstuk) werkt 'handbediend' met de contactsleutel. Op trekkerdiesels zitten tegenwoordig geen gloeistiften meer in de cylinders.
casejxu
Mocht ie na het gloeien nog slecht starten, even 2 sec rond laten gaan nog even gloeien en dan weer starten,, dan is de ingespoten brandstof ook op temp en dan moet ie meteen starten
jd user
Thanks voor al jullie raad en oplossingen.

Hij wil nu wel voorgloeien,en dan starten,maar dan gaat de zekering wel doorbranden.Het is de vijfde van boven.Er zit nu een 8 ampere zekering in.Vraagje?...moet er een zwaardere zekering in?....Of is er anders wat aan de hand.
Wimsumar
Beste J.D.User: Grrr, op dit tijdstip in het donker, in de kou even wezen kijken.
De zekering hoeft niet zwaarder, bij mij ook 8 amp.. Ik vermoed dat de bedrading bij jou trekker beschadigd is (bekneld tussen de dieseltank en inlaatspruitstuk).
jd user
Beste Wimsumar: bedankt dat jij even de moeite hebt genomen om bij jou trekker te kijken, om de juiste zekering te checken.

Ik ga morgen meteen de bedrading controleren.Maar ik heb wel achter het zekeringenkastje een ruwe draad gevoeld.Misschien dat dat het is.

Wat kan er mis zijn dat de cabineventilator het ook niet doet?...Of zit deze ook op dezelfde zekering?...
Wimsumar
Beste J.D.User: Nogmaals Grrrr.... alweer donker, stervende koud MAAR: ik ga kijken!
Wimsumar
Beste J.D.User: Zekering 5 ( van boven af) is dus van de voorgloeierij.
Zekering 6 is van de radio en de ventilator boven in de cabine.
Zekering 7 is van de kachelventilator.
jd user
Bedankt voor je snelle reactie, @ Wimsumar.
Ik heb het genoteerd en ga morgen meteen aan de slag.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 305 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!