Stal en woning in geheel

Beste,

Waar ik ga werken, zou er met tijd een nieuwe jongveestal gebouwd worden maar tegelijk zou er een nieuwe woning gezet worden. Het plan is om de woning en de stal in in geheel te zetten. Hebben jullie eventueel foto's van stallen waar dit al gebeurd is?

Groetjes Niels

Deel dit topic

Reacties

Case-IH Fan
Ik heb geen foto's maar ik ken wel welke die dat ook hebben.
fendtinterfan
Ik denk niet dat dat een goed idee is, je zit da namelijk de hele tijd met het geluid van de beesten enz.
Case-IH Fan
Daar kun je wel wat aan doen.
williamJD
Wij hebben de deel aan het huis zitten, zit wel een brand muur tussen maar in huis hoor je niks alleen boven op me broer zijn slaapkamer hoor je soms kettingen kletteren ofzo maar heel weinig.
spenentrekker
@williamJD

Heb je daar anders een foto van? Zou wel handig zijn om wat verschillende voorbeelden te hebben.
Wimsumar
Beste Spenentrekker: Enerzijds is het erg handig alles onder 1 dak te hebben (korte looplijnen), echter enige afstand is soms ook aan te bevelen. Denk hierbij aan lawaai, stank (mestmixen) en vliegen.
johndeere9620fan
Ik zou het ook apart doen om dezelfde redenen als@Wimsumar
johnd-ts
Eerste waar ik aan dacht, vroeger hadden alle boerderijen het woonhuis toch aan de deel vast?! 😄

heb ik weinig boeren over horen klagen, dus dat zit wel goed denk ik..
fendtjuh
Niet doen, precies wat Wimsumar zegt.
NHSanderJD
Waar ik werk hebben ze ook het huis vast aan de deel en melkput en kalfjes maar dat huis staat er ook al meer als halve eeuw, je ziet het nog wellis bij oudere boerderijen.
O N
willynaessensagrotessenderlo.be/references/…

zelf geen ervaring mee weet er wel een paar staan , maar de indeling van de stal zal veel uitmaken.
dx11
Wij hebben het beide los van elkaar, met een tussenruimte van 3 meter ongeveer. Daar hebben we wel een hokje tussen zodat je droog en war naar het stal kan. Dit is wel een aanrader, maar zoals de oude boerderijen dat het huis zegmaar in het stal zit en de koeien tegen de slaapkamer muur staan vind ik maar niets.
massey8690
Ik zal je adviseren om er een meter of 2/3 tussen te laten, alle geluiden worden rechtstreeks doorgegeven via de harde betonnen put naar de wanden van je woning, tussen mijn slaapkamer en de pinkenafdeling zit 1 spouwmuur, ik kan je vertellen dat je de koeien hoort afkalven en de pinken hoort bulderen en bleren, al is het allerirritandst nog een blerend kalf een aantal meters van me raam die om half 6 al begint te bleren omdat ie graag wat melk wil 😛
hewi
Is toch nx nieuws vroeger was het niet anders
williamJD
@spenentrekker Heb geen foto's.
Hebben zelf maar 15 tot 20 koeien op deel staan.
De koppel koeien zit wel apart.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0