John Deere 2130 - John deere 2130 lekkage as heflatten

Hallo,is al eerder besproken maar kom er niet uit!in de orig.handleiding van john deere 2130 uit 1973 kan ik niet de bussen/keerringen vinden op tekening die ik moet hebben hiervoor.wie o wie kan mij helpen en weet exact wat ik moet hebben hiervoor!!

Onderste hefarm links achter lekt olie langs as,wat moet hier in betreft afdichting?
Gaarne tekening en/of onderdeel nummers voor links als rechts.

Andere vraag,heeft iemand nog een orig.koplamp houder liggen voor de rechter koplamp,dus niet een gehele koplamp gaat puur om de houder. Alvast bedankt voor de moeite!

Deel dit topic

2130

Reacties

dirkao
Hallo, ik heb een 1630 van 1975 gehad , ik neem aan dat de as waar de trekstangen aanzitten hetzelfde is als bij die van jou (diepteregeling via de trekstangen) daar zit als afdichting een o-ring en een nylonring om die as. volgens mij kun je het beste bij een dealer vragen hoe het zit, en als het goed is kunnen die je ook aan de afdichtingen helpen. ga niet met noodoplossingen zitten knoeien, die werken slechts zeer kort (of helemaal niet) . Als je nieuwe afdichtingen hebt ga als volgd te werk: trekstang eraf , dan voorzichtig de as naar binnen duwen totdat de afdichtingen zichtbaar worden. dan kun je ze wisselen als je de as niet te ver terugduwd loopt er maar een klein beetje olie uit, duw je hem te ver dan loopt alles eruit, vooral de nylon ring is lastig , dat ding moet je een beetje opvouwen,als ze bij de dealer van goeie wil zijn kunnen ze je zeggen hoe. SUCCES
+1
Henk 1120
@2130 Het belangrijkste is, dat je de complete bussen vervangt. En mocht de as ingesleten zijn, dan zou ik die ook vervangen.
Vaak zijn de oude bussen ovaal gesleten en helpen de nieuwe afdichtingsringen dan maar voor een korte tijd. Ik heb dat zelf ook gedaan en dat zit al weer 5 jaar perfect dicht.
Als je een beetje handig bent is dat zelf prima te doen, maar voor de bussen en de type nrs. zou ik toch even naar een John Deere dealer gaan, zodat je het juiste type bussen voor je trekker krijg.t Er zijn namelijk wat verschillende assen die hier onderin gebouwd zijn en de dealer kan je precies vertellen welke bussen jij moet hebben.
bernardgroenveld
@Henk 1120 Goedemiddag, Volgens mij heeft de indiener nooit gereageerd. Ik heb hetzelfde probleem en ga uw oplossing proberen. Ik zal melden of het werkt.
Klopt het dat beide hefarmen eraf moeten en dat als ik de linkerzijde naar binnen druk hij er rechts uit komt? En dat je hem dan weer terugbrengt door de rechterzijde er weer in te duwen?

mvg
bernad groenveld
Henk 1120
@bernardgroenveld Het klopt, dat beide hefarmen er af moeten, anders kom je er niet bij. Je vervangt dus de bussen niet, als ik het goed begrijp. Het is het proberen waard natuurlijk. En ja, het is een doorlopende as, dus als je hem links naar binnen duwt komt hij er rechts uit en andersom. Maar als je alleen de rubber keerringen gaat vervangen, dan moet je hem zo ver naar binnen duwen, totdat je de keerring net kan zien en niet verder, anders komt je de olie natuurlijk wel tegemoet... Dan kan je de keerring er met een puntig metalen voorwerp zo uit wippen.
Zelf heb ik een O ring demontage set, zoals je hier kan zien:
hbm-machines.com/producten/apart/…
Niet duur en het vergemakkelijkt het klusje wel. Iets vaseline gebruiken bij het monteren is ook nooit verkeerd. Succes er mee.
Henk 1120
@bernardgroenveld Wat heb je trouwens voor type John Deere? We zijn hier wel benieuwd naar de foto's van je John Deere... 😉
gerjan bosie
Op jd-parts kun je zo hele lijst krijgen type nummer onvoeren krijg je een heel online bouwtekening en kun mopje het bestellen en bij de dichtbijzijnde dealer ophalen en betreft je trekstangen je bedoelt de as die o der aan de Achterberg zit? is typisch Jd heb ik bij mijne ook gehad even aftappen in een schone kan en kan het er niet terug in
aad3040
Olie er af laten van de versnellingsbak, as er uit trekken, kijken of deze beschadigingen heeft anders vervangen, de afdichting ringen moet je halen bij de dealer hebben een lila kleur, haal voor je naar de dealer gaat eerst de grofvuil filter er uit, zit achter 4 kant ratel bij de hefas hier KAN een gat in zitten of vuil aan hangen, vervang ook meteen het papieren filter zit in de ronde bus met sleutel 19 is wel van belang of je hi-lo hebt dit is een andere filter.
aad3040
En ? Heb je het al kunnen repareren?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!