Fendt 313 Vario - Canbus uitlezen met microcontroller

Goedenavond,

Ik ben bezig om de rijsnelheid uit te lezen voor een 313 vario S4. Deze snelheid wil ik uitlezen met een microcontroller om daar vervolgens wat mee te doen. Dit kan natuurlijk met de 7 pin aansluiting in het dak, maar deze geeft geen signaal meer onder de 1km/h, en dat heb ik wel nodig. Eigenlijk wil ik het signaal hebben wat op het dashboard staat.

Nu wil ik dit gaan proberen door de canbus K-line uit te lezen.

Hiervoor ben ik opzoek naar een schema waar op staat wat de pinout van de K- bus is zodat ik de can_low en can_high kan uitlezen. Ik heb me rot gezocht op internet maar dat kan ik niet vinden.

Heeft iemand hier op het forum meer informatie over?
De trekker wordt gebruikt voor het oogsten van vollegrondsgroente met een afstandbediening, waarbij de trekker te langzaam kan en daarom willen we een minimale snelheid kunnen instellen.

Als iemand mij kan helpen, hartelijk dank!
StefanZ

Reacties

Kubota
Ik heb er geen ervaring mee, maar volgens Google is de K-line een single-wire bus, dus 1 lijn voor de data heen en weer, en een GND. Een normaal CAN-bus systeem heeft inderdaad CAN-high en CAN-low, en zou je met een multimeter kunnen proberen te vinden, bij uitgeschakeld contact zou de weerstand tussen high en low 60Ω moeten zijn. Wat gebruik je om de canbus uit te lezen? Kvaser of peak o.i.d.?
StefanZ
@Kubota Ik gebruik een arduino met een canbus j1939 schield, ik ga eens kijken of ik wat kan meten aan de poort, waar ik ook aan zat te denken is of het lukt de isobus uit te lezen en hieruit een snelheid te halen,
JJ
@StefanZ zo werken veel machines ook met de Isobus aansluiting van de trekker.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 313 Vario ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!