Fendt 305 LS - Hydrauliekolie verdwijnt in versnellingsbak

Afgelopen week kreeg de hef heel snel te zakken na het uitzetten en een paar uren later ging het sturen heel schokkerig. De hydrauliekolie bleek vrijwel weg te zijn en het peil in de versnellingsbak veel te hoog. De bak heb ik ondertussen circa 15 olie uitgehaald voor deze weer op peil is. Is er een koppeling tussen de hydrauliek en de bak waar het door kan lekken?

Deel dit topic

lanzfiat

Reacties

josje
Hef cilinder in de hef deksel lekt de bak
josje
Is goed te repareren, het moet deels vanuit de kabine.
Het zit achter de opstaande rand voor je stoel.
Pluto
Verticale plaat voor de stoel weg schroeven en je kunt de cilinder deksel los draaien .
Jurian311
Aanvulling, als je de kop er af hebt, kun je de hef met de hand opbeuren en laten vallen, dan schiet de zuiger er zo uit,
Fendt926Driver
Nieuwe ring op de cylinder kost iets van 18 euro.
Heeft elke fendt daler op voorraad liggen
Piet1960
Afdichtingsring op hefcilinder. Dacht dat 't bij mijn 304 vanonder de cabine gelukt is.
Fendt926Driver
@Piet1960 vanonder de cabine kan niet. Het gaat via de plaat voor de stoel
Fendt303 Iwan
@Fendt926Driver Het zou volgens mij wel kunnen als je de cabine naar achter kantelt. Of je het er makkelijker van krijgt?
Fendt926Driver
@Fendt303 Iwan ruim 3 kwartier sleutelen om de kabine achterover te krijgen of 5 minuten sleutelen om het plaatje voor de stoel te demonteren.
Piet1960
@Fendt926Driver Weet bijna zeker dat monteur van LMB net genoeg ruimte naar voren had om cilinder er uit te krijgen en ring te vervangen.
josje
En er zit volgens mij nog een o-ring tussen de deksel en het huis
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 305 LS en hebben de trefwoorden versnellingsbak en hydrauliek olie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!