Fendt 304 LS - Remmen werken niet goed

Ik werk nu aan een fendt farmer 304ls. de trekker heeft problemen met remmen. als ik het linker rempedaal in druk dan werkt de linkerrem goed. het rechterpedaal werkte eerst niet goed en nu doet deze niks meer. alleen op het laaste van de slag voel ik een heel klein beetje weerstand. als ik de remmen samenkoppel dan kan ik beide remmen langzaam naar de bodem drukken. ik heb de voorremmen nu er af gehaald en ik zie geen olie uit de slangen lopen als ik de remmen indruk. is dit op te lossen door er gewoon nieuwe hoofdremcylinders op te zetten of zie ik wat over het hoofd? het potje zit halfvol en de handrem werkt uitstekend. de voeringen zijn dus nog goed. zit er een klepje dat er voor zorgt dat de voorremmen ontkoppeld worden als er maar 1 rem ingedrukt wordt?

Alvast bedankt
Rickdesleutelaar

Reacties

RPCounty
Ik denk dat hier plenty Fendt mensen antwoord op weten....
+1
sander
Hallo. Als je achter de trekker staat en je kijkt aan de linkerkant onder de cabine. Daar zie je een remverdeler zitten die willen wel problemen geven. Die moet er voor zorgen dat als beide remmen gekoppeld zijn. De olie naar de vooras gaat. En zorgt er voor dat als een pedaal word bediend de olie niet door kan spoelen naar de andere kant. Zou die maar eens vervangen. Zijn wel vrij prijzig. Rond de 200 euro
sander
T zou ook nog kunnen dat je hoofd remcilinders lek zijn in je Assen of op je Assen. Maar dan moet je al gauwachtig je remolie kwijt zijn. Handrem en voetrem zijn gescheiden dus heeft niks met elkaar te maken
Hkramer
Zet eens een streepje op je reservoir en kijk of het vloeistof nivo daalt na een dag gebruik, het kan zijn dat een leiding verrot is of hij is lek in de trompetten, of je hoofdremcilinders zijn lek.

allemaal prima te reviseren als beetje monteur bent
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 304 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!