Illustratie van:

Fordson Dexta - Vraag herinrichting ford dexta?

Ik wil een ford dexta kopen maar toen ik proef ging rijden merkte ik dat de herinrichting wel naar beneden ging als de trekker in de versnelling stond maar niet naar boven. Ik moest hem eerst in de neutraal zetten en koppeling loslaten voor de het omhoog gaat. Nu is mijn vraag waar komt dit door of is dit gewoon normaal?

Deel dit topic

Reacties

Hanjelle
1 keer posten is genoeg...

Lijkt me niet normaal. Of het moet zo zijn dat bij een exemplaar zonder doordraaiende aftakas ook de hefpomp niet wordt aangedreven als de koppeling wordt ingedrukt
Jimmy hendrickx
@Hanjelle Er ging iets fout met posten vandaar de meerdere keren.
Het exemplaar heeft geen doordraaiende aftakas.
oldman
Hallo. als het geen doordraaiende aftak as heeft dan wordt de pomp niet bediend als je de koppeling indrukt , dat hij wel naar beneden wil is normaal ,dit werkt n.l op zwaartekracht.
Is normaal niet zo een probleem alleen met maaien een beetje lastig, elke keer als je de koppeling bediend zakt je maaier in toeren , of je moet gebruik maken van een vingerbalk dan heb je dit probleem niet.
groet Anne.
Jimmy hendrickx
@oldman maar werkt de herinrichting dan ook niet want ook bij het rijden ging de herinrichting niet omhoog.
+2
blauwe tractor
Is een standaard Dexta zonder doordraaiende aftakas, zodra je de koppeling gebruikt worden alle achterliggende draaiende delen gestopt dus ook de olie pomp.
Heb je een Doordraaiende aftakas dan blijft de pomp gewoon draaien net als de aftakas.
Welgerap52
Zit er wel genoeg olie in de achterbrug ? versnellingsbak en achterbrug zijn gescheiden . Onder het rijden zou de hef wel omhoog moeten gaan.
blauwe tractor
@Welgerap52
Waarom lees je het topic niet, er staat bij stilstand en gebruik van de koppeling.
Welgerap52
@blauwe tractor ook al last van de hitte? halverwege in een reactie staat dat de hef onder het rijden ook niet omhoog gaat
oldman
Hallo.
Heb in het verleden eens gemaaid met zo een dexta , ging wel aardig maar zoals ik al schreef bij het bedienen van de koppeling valt het toerental van de maaier naar beneden en inderdaad je hef zakt ook, zodra je de koppeling weer laat opkomen wordt alles hersteld.
Met maaien draait je motor veel toeren dus reageert alles ook sneller ,als de motor laag in toeren draait gaat het wat langzamer maar hij moet wel omhoog komen, gebeurd dit niet dan eerst na de olie kijken zoals Welgerap 52 al schreef.
groet Anne.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!