Fordson Major - Klepseals vernieuwen Fordson Major.

Hallo moet de klepseals van de major vervangen .
Moet de cilinderkop eraf of kan het nog anders?
Alvast bedankt Wilm.
willm

Reacties

+1
Jeroen123
Dag Wim. Dat wil wel zonder de kop er af te halen maar is wel even een beetje prutsen. Ik zou de stoter rail er afhalen. Om nu de klepveren in te drukken moet je een plaatje bevestigen in de gaten waar de stoter rail op bevestigd was. Via dat plaatje iets bevestigen waarmee je de veren in drukt zodat je die vergrendel kupjes kan verwijderen. Wel oppassen dat je kleppen niet naar beneden vallen als je de veer er af hebt. Ik denk dat je qua tijd net zo makkelijk de kop even kan demonteren. Dat stelt weinig voor bij een major.
+1
florisrobben
Hallo Wilm

Wat helpt is als je de verstuivers eruit haalt en kijkt wanneer de zuiger bovenin staat om dan de klepveren te verwijderen. Dan zakken de kleppen niet zover.
willm
@florisrobben is wel een makkelijke oplossing ja denk dat ik dat maar probeer.👍
+1
blauwe tractor
Als de verstuiver eruit is met perslucht de cilinder op druk zetten, blijven de kleppen mooi hoog.

SUC6
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!