Hoeveel pk voor beregenings haspel pomp

Hallo zou ik met een mf 133 of 135 een pomp voor een beregenings haspel kunnen aandrijven

Deel dit topic

Reacties

+2
bartjuh
Tuurlijk wel... Alleen de vraag is of je voldoende ltr en druk kan krijgen. Maja. Zonder verdere info is het and woord dat 't makkelijk kan
Ikkes
Beetje een haspel , dan gaat het niet lukken
+1
spotmelker
Als je van sleutelen houdt moet je dat doen. Hier hanteren we 8 tot 10 pk per 10 mm slangdikte. Dan draait het niet allemaal op de tenen.
MFPOWER06
@spotmelker
Hoe bedoel je dat precies ?
spotmelker
@MFPOWER06 de slangdikte bepaalt de capaciteit en benodigde vermogen. Dus een haspel met 100 mm slangdikte moet je minimaal 80 tot 100 pk voor zetten wil je niet veel trammelant hebben. De trekker die jij noemt is ca 45 tot 50 jaar oud. Die moet je niet flink laten werken. Ik heb dat vroeger ook wel gedaan m aar draai nu met een JD 6100 voor 90 mm haspel. Doet het op slofjes en dus geen trammelant.
flip1150
@spotmelker de vraag is om de haspel aan te drijven niet de pomp..
spotmelker
@flip1150 ik heb het écht goed gelezen 😉
valmet6400power
Dat ligt eraan. Als je een kleine haspel met een spuitboom hebt en je hoeft maar 4-5 bar druk te maken dan lukt dat prima.
Wij draaien zelf met 110 pk voor de haspel, op 1500 toeren dat kost 11 liter diesel per uur met 8,5 bar op de haspel. Keer 5 is 55 pk wat ie ongeveer vraagt. Dat heeft jouw MF niet.. En anders ligt ie plat voor de pomp ik weet niet of dat de bedoeling is van beregenen.
MFPOWER06
Dus ik kan ook niet een kleine haspel aandrijven
MFPOWER06
Dus ik kan ook niet een kleine haspel aandrijven
Sjon
@MFPOWER06 Jawel, deze kan die makkelijk aan. En vergeet geen diesel mee te nemen want je trekkertje heeft een tank van maar 38 liter.

(klik om te vergroten)

MFPOWER06
@Sjon iets grooter is wel fijn 😂
MFPOWER06
Zou het wel kunnen met een mf 175 bijvoorbeeld
wotan2
@MFPOWER06 je hebt meer kans, maar vertel eerst eens hoe groot je haspel (slangdikte/lengte) is/word
MFPOWER06
@wotan2 dacht aan 3 duims
wotan2
@MFPOWER06 Das een slang van 75 of 82 mm. Met mijn vorige haspel met 82 mm slang hebben we in het begin ook met een tractorpomp gewerkt 75 pk ging mooi, toen de stuk was tijdelijk 56 pk er voor en die was aan zijn max.
MFPOWER06
@wotan2 dus als ik een haspel heb met 3 duims slang kan ik met 60 tot 70 pk wel aandrijven
MFPOWER06
Maakt de afstand van de pomp naar de haspel ook nog uit
wotan2
@MFPOWER06 je heb aan 60 pk net genoeg, met meer loopt het beter.
Afstand van de put tot de haspel maakt ook wat uit. Als je voldoende dikke aanvoerbuizen hebt (dikker dan de haspelslang), valt het mee. Ik meen me van lessen op school te herinneren dat je 0,1 bar verlies hebt per 100 meter, en 0,1 bar per haakse bocht. Elke bar verlies moet je extra opwekken bij de pomp, hoe hoger je druk aan de pomp moet hebben, des te meer vermogen heb je nodig.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN