Bemestingcombi functioneert niet goed

Hallo mede tf-ers!

dit bemestings seizoen is voor ons niet echt goed van start gegaan. de vacuumpomp van onze tank, een VMR 7500, zat vast. storing in het elektrisch systeem, allemaal opgelost. maar nou hebben we alweer een probleem...

onze tank (of trekker) geeft of krijgt niet genoeg hydrauliek olie. de verdeelpot zit om de haverklap vast met ook maar een heel klein topje ruwe mest, waar hij voorheen gewoon doorheen sneed. dus het is gewoon om de tank de verdeelpot leegklauwen. waardeloos! ook is het zo dat de tank goed werkt als je de verdeelpot uitzet. helaas gaat de olie allemaal via de verdeelpot, de verdeelpot moet aanstaan bij het opendoen van de kleppen of op en neerdoen van de bemester. het is waardeloos omdatj e als je iets wiltoden met de mbemester je al snel de verdeelpot uit moet zetten omdat hij anders negeert de bemester in of uit te klappen.

nou hebben we de trekker(Fendt 614, 1984) 2 jaar geleden gereviseerd, en ook naar de hydrauliek pomp gekeken. nou weten wij niet zeker of deze nou alweer versleten is of dat er niks met de trekker aan de hand is. zelf denken wij dat de tank het probleem is. maar wat zou het probleem kunnen zijn.

Weet iemand hier op TF misschien wat het probleem is?!

alvast bedankt
Dr Fendt

Deel dit topic

Reacties

moarten
Ik zou als ik jou was eerst de olie opbrengst van de trekker gaan meten, kans is groot dat de trekker niet meer aan zijn liters en druk komt en dat daar door de verdeler niet meer snel rondt draait en snel vast zit, ook omdat je zegt dat als je de verdeler uit zet dat de tank wel goed werkt, is de kans groot dat de trekker niet meer genoeg olie opbrengst heeft, want de verdeler vraagt toch wel de meeste liters, en de tank opzich vraagt niet zo veel liters en die kan nog wel goed werken als de pomp wat minder is.
international956
😉
fendt306308
Misschien even keer proberen met andere trekker er voor? dan weet je in ieder geval als het aan de trekker ligt of niet, (verwacht van niet trouwens).
Ik denk dat het probleem bij de hydromotor van de verdeelpot ligt, dat die 'inwendig' lek is oid zeg maar, nou succes dr mee!
DESLAGERURRE
Dat weet ik maar dat is heel in gewikkelt uit te leggen ... komt door een hydroliekventiel die open blijft staan .. en dan kan er geen druk op gebouwt worden ... als je dan een funktie gebruiken gaat moet ie in schakenlen op een blinde klep en dan bouwt ie druk op 😉 is er voor om niet constant druk te houden op de leidingen !
Wimsumar
Beste Dr Fendt: Het zogenaamde "volgorde-ventiel" werkt niet.
DESLAGERURRE
Nee wim dat hebben die dingen niet .. 😉 het is een ventiel die los blijft staan .. ... kan een diode wezen of een relá of een spoel ...
RvM96
Misschien een cilinder op aansluiten, dan kun je kijken hoeveel olie eruit komt.
marceldeutz
Dr fendt het is bij mijn tank zo dat als je niets hebt aan staan de olie wordt rond gepompt.dit gaat dan door het ventielen blok van de verdeler naar de retour.ga je wat anders bedienen gaat er op een andere plaats een klep open en gaat de klep naar de verdeler dicht.stel dat deze klep niet goed werkt krijg je geen voldoende druk of liters bij de verdeler.kijk dus de aansturing van de andere kleppen na. klep kan ook vast zitten. je moet ook kijken of hij zichzelf wel omzet in draai richting
DESLAGERURRE
Nee gewoon een druk meter aan sluiten 😉 meten is weten ..
DESLAGERURRE
@marceldeutz

heb ik nou dat ook net niet gezegt 😉
valtradriver
@Dr Fendt
Is verder alles rondom trekker en tank nog wel zo'n beetje heel gebleven de laatste tijd?
Of zijn er door 'hevige woedeuitbarstingen' al enige onderdelen ernstig toegetakeld en/of gesneuveld 😃
Nee maar ik leef met je/jullie mee 😉 zoiets is erg frustrerend,maar zie hierboven al goede tips voor je,succes!
fendtjuh
Zou gewoon de druk en opbrengst laten meten bij het lmb voordat je zelf uren gaat zoeken aan je tank. Dan weet je in ieder geval of je bij de tank of trekker moet zoeken, lijkt me de trekker.
Dr Fendt
Bedankt voor de reacties! 😄

zou het ook zo kunnen zijn dat de klep van het overdruk ventiel veel te vroeg opengaat, dus als de verdeelmolen het zwaar krijgt dat het hydroblok meteen in de overdruk gaat :? waardoor je (te) snel olieverliest en waardoor alles langzaam of niet meer wil functioneren?
radium45
Heb het vermoeden dat de hydromotor van de verdeler lek is, m.a.w. de olie wordt gewoon rongepompt zonder de verdeler goed mee te nemen. Wat al gezegd is... meters tussen plaatsen, druk op ingaande zijde van motor meten tijdens het bemesten.
DESLAGERURRE
@Dr Fendt

woon jij toevalig vlak voor herenveen ? aan de A32 ?
international956
@DESLAGERURRE

Ja klopt hij woont in Ouwsterhaule daarzo aan de snelweg.
DESLAGERURRE
Dat meende ik al 😃
harald vrieling
@DESLAGERURRE

ie weet te veule
DESLAGERURRE
Ik kom gewoon overal :lol: maar ja dasz ok niet raar 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
4