Fordson Major - Draait stationair volgas membraam al vervongen

Hallo mijn major draait met gas klep dicht al volgas membraam op brandstof pomp is al vervongen wat kan het probleem zijn?
fordje dexta

Reacties

Jeroen123
Hallo,

Dan heb je ergens lekkage in je lucht aanvoer na je gasklep.

Als je normaal je hand op de inlaat legt als je de rubber slang los hebt dan moet hij gewoon stoppen of heel laag gaan draaien. Niet ergens je inlaat spruitstuk gescheurd?
blauwe tractor
Regulateurstang vast geroest??
Jeroen123
@blauwe tractor De gasklep staat dicht. Dan zou dat het probleem niet zijn denk ik. Ik neem aan dat de inlaat slang er af is en je ziet dat de klep dicht staat. Of ga je uit van de hendel?
blauwe tractor
@Jeroen123
De regelstang zit in de brandstofpomp en word bediend door het membraan.
Jeroen123
@blauwe tractor Ja snap ik maar als de gasklep dicht staat dan kan hij volgens mij alleen maar vol gas gaan lopen als hij ergens lucht vandaan krijgt. Als ik de brandstofpomp open zet en zou de luchtklep dicht zetten dan gaat hij toch niet vol gas lopen? Dan gaat hij volgens mij smoren/roken en heel slecht lopen. Uiteindelijk stopt hij ermee denk ik.
blauwe tractor
@Jeroen123 De gasklep wanneer deze open is ontstaat er een vacuüm in de leidingen en het membraanhuis en beweegt de gasstang, zodra je de motor stopzet met de stopknop gaat de gasstang op nul .
Dan zou het kunnen zijn dat deze daar ergens blokkeerd, of helemaal openstaat, voorzichtig dan kan de motor gaan "hollen".
Haal het deksel van de brandstofpomp en kijk of de stang beweegt.
Ook mogelijk is dat de motor ergens anders lucht haalt via een lekkage bijvoorbeeld
Wanneer je de motor probeert te smoren rookt deze dan zwaar of gaat deze dan wel normaal lopen?
monster 2012
Vacuumleiding gescheurd of gebroken tussen brandstofpomp en gasklephuis?
Jeroen123
@monster 2012 Dat zou goed kunnen. Dat heb ik ook gehad bij de aansluiting op het gasklephuis. Ik heb toen een nieuw gasklephuis geplaatst.
farmkoos
Vacuumleiding lek dan wordt de regelstang niet terug getrokken blijft vol gas staan.
fordje dexta
Dat lijkt mij allemaal niet want als ik deze met de hand bedien in de pomp dan blijft hij volgas draaien tot op een punt dat hij bijna uit valt en als ik hem eem beetje verder druk dan valt hij uit maar laat ik hem weer ee tikje los dan gaat hij gewoon weer op hoog toerental verder
(Heb het stel schroefje aan achterzijde pomp zowat helemaal dicht gedraait zodat hij nog net start dus dat is het probleem ook niet)
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!