Illustratie van:

Fendt 614 - overdrukventiel

Ik heb eerder deze week al een topic gestart over een niet goed fuctionerende bemestingscombi (tractorfan.nl/topic/18785/)

nou heb ik de hydrauliek van de trekker laten meten bij een lokaal landbouw mechanisatie bedrijf, de trekker geeft 150 bar druk met 35a40 liter per min. ('nieuw' uit de fabriek hebben deze trekkers 175 bar met 45 liter)

om de liters zou de tank het wel om moeten doen, de druk is alleen te laag. bij de 150 bar gaat de trekker in de overdruk. nou vertelde het lmb ons dat je de overdruk wat hoger kan zetten (bijv. naar 175 bar) hoe is dit te doen? en waar kan ik dit doen op de trekker? ik zou graag een ietswat uitgebreide reactie willen

alvast bedankt!
Dr Fendt

Deel dit topic

Reacties

rickky
Als lmb zei dat je het hoger kan zeggen , heb je dan niet gevraagd HOE ? 😉
Dr Fendt
De lmb is een case/ih dealer 😛 en geen fendt dealer. ook is de lmb nog niet zo lang dealer van een merk.

oh wat ik vergeten ben te vertellen, betreft de hydrauliekpomp van de trekker, die is nu op de "helft" van z'n leven.

de 614 heeft nu 1000u met deze pomp gedraait. mocht met het opnieuw afstellen van het overdruk ventiel niet lukken, dan komt de optie van een nieuwe pomp ter sprake.
kace

Wel raar dat een Fendt doktor ons om raad vraagt. 😄
valmet6400power
@kace
het is zo ernstig, dan moet je wel hulp in roepen haha
zoete1
Je zal om te beginnen moeten kijken op je regelventielblokken, daar moet (redelijk) bereikbaar een klein vijsje, boutje zijn. (dit kan onder een afdichtingskapje/dekseltje zijn). je stopt een hydraulische slang met een manometer erop aangesloten (manometer die tot 200 bar gaat ofzo)in je aansluiting van dat regelventiel, liefst zo dat je die manometer kan zien als je aan dat klein vijsje draait.je activeert je ventiel en kijkt hoeveel druk die geeft op je manometer. Je draait dat vijsje een KLEIN beetje in (of uit maar in is waarschijnlijkst). Dan activeer je opnieuw je ventiel en kijk je of de weergegeven druk gestegen of gedaald is. tot je op 175 bar zit. Dit is een ALGEMENE handleiding, als je het specifiek van een fendt wilt weten, wacht dan.
Wimsumar
Beste Dr Fendt: In de andere topic wordt genoemd dat de hydromotor van de snijverdelermolen ook wel eens inwendig lek kan zijn. Dat vind ik aannemelijker dan dat de trekkerpompdruk met 150 BAR onvoldoende is.
Ik stel me er bij voor dat de snijverdeler normaal met enkele tientallen BAR druk zijn werk doet en dat bij "dikke proppen" de druk tijdelijk even opkan lopen maar zeker niet constant 150 tot 175 BAR!

Andere topic:
tractorfan.nl/topic/18785/
zoete1
Ik volg eigenlijk Wimsumar bij zijn vorige reactie!
Dr Fendt
@Wimsumar

bij het lmb vonden ze het niet zo raar. de bemester heeft om zichzelf omhoog te tillen /- een druk van 135-140 bar nodig. dan is d'r nog maar 10 bar over voor de verdeelmolen. de hydrauliekmotor op de verdeelmolen is gister grondig getest bij het lmb.
fendtfavorit3
Nou als jij de fendt dokter bent dan moet je ook een werkplaats boek hebben van die trekker anders ben je geen fendt dokter of ga eerst maak weer na school om je les geld weer op tehalen en dan kan je pas je een fendt dokter noemen
Favorit614

En geeft ie op alle ventielen veel olie ?
CVT6230
40 l per minuut bij 150 bar is zo slecht nog niet, maar je kan dit eigenlijk pas bepalen als je net onder de max. druk de liters meet. Misschien sluit je overdrukklep niet af.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 614 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
7