Ford 7840sle verkeerde tankinhoud informatie

Hallo iedereen,
Heb in mijn bezit een ford 7840sle wit dak.
Nu is het volgende aan de hand, tankmeter stond op leeg dus heb ik deze volgetankt, nu blijkt dat ik na 60liter al op volle tank zat dus 2 tanken vol.
Nu blijft mijn brandstofmeter op half staan maar tractor is zo goed als helemaal vol ?
Is er een manier om tussen de 2tankmeter te switchen ? Of is een tankmeter defect ?
Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

MaxxuM4ever
Volgens mij is er een stuk, die van de tank in de neus lijkt me, dat is de bovenste. Op mijn stage ook wel eens gehad met een 7740.
Zou ook een draadbreuk, zekering oid kunnen zijn wellicht.
Gelukkig deze dan kom je niet zomaar zonder brandstof te staan, @nhmonteur weet wel wat er precies aan de hand is denk ik.
Luca8210
@MaxxuM4ever denk het juist niet want als je stekker lostrekt gaat hij in de trekker pinken en dat doet hij niet
T6020
Als de onderste tank (kabine) echt leeg was geweest dan had je wel meer dan 60l moeten tanken. Waarschijnlijk is dat de boosdoener dan.
Luca8210
@T6020 heb maar 60 liter bijgevuld en mijn tankmeter zei leeg dus raar en nu vokledig vol en geeft maar de helft aan ?
Luca8210
Maar kan je niet switchen tussen de 2 tankvlotters ?
nhmonteur
@Luca8210 nee, de 2 tankmeters werken samen. Houd het niveau van de voorste tank in de gaten. Zodra deze leeg is dan haal je de tankmeter uit de voorste tank.
Dan kan je de hevel bewegen en kijken of het niveau op de meter veranderd. Veranderd er niks, dan laat je de onderste tank wat leger worden of je tapt hem even af. Dan haal je ook daar de meter eruit. Beweeg deze dan eens op en neer terwijl de voorste meter onderin ligt. Veranderd je meter nu in de trekker dan is de voorste tankmeter kapot. Gebeurd er ook niks dan kan het goed ergens in de bedrading/stekkers zitten.
Kijk sowieso alle stekkers rondom de tankmeters eens goed na en haal ze eventueel even los en spuit ze in met contact spray.
Luca8210
@nhmonteur tankmeter in onderste tank is nieuw maar als ik stekker loshaal dan pinkt deze gewoon in trekker, moet voorste tank er hiervoor af ?

Nu is de vraag als mijn eerste tank leeg is op mijn tankmeter, gaat deze dan switchen naar onderste tankmeter ?
nhmonteur
@Luca8210 Als de meter op je dasboard aan geeft dat de brandstof op is, dan zijn beide tanken leeg. Hieronder ze je het schema van de tankzenders. Zoals je kan zien staan de tankmeters met elkaar in verbinding. Dus als het niveau verkeerd word weer gegeven, dan kan dat zitten in beide zenders.

(klik om te vergroten)

Luca8210
@nhmonteur een zekering is vrijwel onmogelijk lijkt mij zal een naar meter van bovenstetank bekijken is deze moeilijk te vervangen ?
nhmonteur
@Luca8210 nee een zekering kan het niet zijn. De tankzender zit aan de rechterkant van de tank. Even het paneeltje rechtsvoor weghalen. daar zie je een dop zitten waar 2 draden aan zitten. Ik dacht dat je de zender er zo uit kan schroeven. Let natuurlijk wel op dat de tank onder het niveau is van de opening.
Luca8210
@nhmonteur oo afbeelding staat nummer 2 voor selector wat is deze dan ?
wotan2
@Luca8210 zijn de draden van de nieuwe tankmeter niet verwisseld?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
522