Illustratie van:

Ford 5095 - Lek aan achterbrug

Voor de restauratie van m'n ford heb ik hem laatst afgestoomd, maar nu zie ik dat hij onderaan de achterbrug nat staat. De olie komt volgens mij eruit daaraan die as van de remmmen, die los door de achterbrug loopt.

Zit hier een keerring die kapot kan zijn of heeft iemand dit nog meegemaakt?

Deel dit topic

Reacties

old man jose
Dwars door de achteras loopt de remas daaraan zitten aan iedere zijde olie keerringen, die kun je vernieuwen door de pedalen en spieën er af te halen, kant voor kant de keerring eruit en meteen een nieuwe erin dat gaat. Jekan ook de olie aftappen en de remas eruit de keerringen eruit nieuwe erin en weer monteren suc6
koelcompost
Gewoon weggooien dat rommelbakje
old man jose
ford 3600
En de stof ring ook vervangen
nhmonteur
En kijk ook of de as niet ingelopen is, als dit te veel ingelopen is dan kan je keerringen zetten wat je wil maar dan blijft het lekken.
Dan moet je nieuwe as monteren of laten repareren.
jumpforjoy
Waar de stangen van de remmen de achterbrug ingaan durven ze nogal een lekken, maar dat is een probleem bij Ford. We hebben hier enkele trekkers uit de 1000-reeks en het is bij allemaal al minstens 1 keer vervangen. Zelfs als je die dichtingen plaatst moet je al zien dat je ze niet beschadigd of je kan herbeginnen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5095 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2