Illustratie van:

Fendt 308 LS -

Beste tractorfanners

mijn fendt 308 ls van bouwjaar 1982 zonder turbo heeft een tikkent geluit in het blok hij loopt verders harstike mooi het is starten en lopen wat zou dit kunnen wezen ik denk zelf aan kleppenstellen.

alvast bedankt en graag sireuze reactie.

Deel dit topic

Reacties

de yanmarman
Kan je best mee beginnen anders injectors is teste
hj
Ja ik zou kleppen stellen dat tikken deed onze inter ook.
Wij hebben ook kleppen gesteld en toen was het over.
1046
Injectors???? die tikken toch niet , zou idd de kleppen kunnen zijn
farmer308
Kapote zuigerveren zou het niet kunnen wezen?
1046
Start ie slecht dan??????????
Fendt_favorit
Van kapotte zuigerveren gaat hij niet tikken...
de yanmarman
Als inject slecht/kapot zijn, krijg af en toe ook een tik er in
casejxu
Als hij problemen heeft met zuigerveren,, zal hij ook nooit zijn compressie halen waardoor hij ook niet goed zal starten.
ramrod
Probeer het ritme eens te bepalen door te tellen bij een bepaald (zo laag mogelijk,anders kun je het helemaal niet bijhouden)toerental. Kun je bepalen of het iets met inspuiting of kleppen is (1 keer per twee omwentelingen) of iets met de zuigers of lagerschalen (elke omwenteling)
de yanmarman
Kunne ook de lagers zijn ma dan loop die ook slecht
1046
Yanmarman,nog nooit van gehoord, ik neem aan dat je de verstuivers daarmee bedoeld
de yanmarman
@1046

ja, gistere nog eentje gehad die da had
farmer308
Hij loopt zal een zonetje starten en lopen je hoort gewoon een tikkent geluit rond de 1 tel ongeveer
Mengeledriver
@1046

Quote:
yanmarman,nog nooit van gehoord, ik neem aan dat je de verstuivers daarmee bedoeld

Verstuivers. Kan idd, detonatie noemen ze dat.
international-633
Gaat het sneller als je gas geeft?
Mengeledriver
Via google heb ik iets over een moderne benzinemotor gevonden maar het kán ook bij een diesel:
Maar, geluk bij een ongeluk: pingelen/detonatie is detecteerbaar! Door de drukpiek gaat de motor een trilling produceren. Het klinkt als een metallisch geklop. Dit is een hoorbaar geklop.
Mengeledriver
Gaat over een benzinemotor maar het kan ook bij een diesel:

Daar waar pingelen/detonatie optreedt na de generatie van een vonk en dus vlak op of net na het BDP, treedt pre-ignition op voor het bereiken van het BDP. Dit heeft tot gevolg dat de zuiger een mengsel tracht samen te persen waarin een reeds veel hogere druk heerst dan bij een normale compressie. Als de pre-ignition vrij vroeg in de ontbranding heeft plaats gehad zal dus gedurende een groot deel van de compressieslag er een zeer hoge druk heersen in de betreffende cylinderkamer. De tegenwerkende kracht van het samengeperste gas is dus veel groter dan normaal en deze blijft dan nog eens gedurende een behoorlijk lange tijd aanwezig (relatief gezien toch, we spreken hier over ms). Het is duidelijk dat dit een zeer zware overbelasting van de krukas, drijfstang,... kan teweegbrengen. Zware mechanische schade dus
basia
@Mengeledriver

Nu heb je een moderne (benzine ) automotor te pakken !
Maar een "pissende " verstuiver kan inderdaad een "klopperd " bijgeluid geven ; maar dan loopt hij ook beroerd ( op 3 cil )
de yanmarman
@basia

klopt
de yanmarman
@basia

Quote:
Nu heb je een moderne (benzine ) automotor te pakken !

Gaat over een benzinemotor maar het kan ook bij een diesel:
basia
@de yanmarman

Ja ; kan ; Maar is met ons gehoor niet waar te nemen ; bij een benzine motorwel je hoortdaar in feite de botsende ontstekingsfronten ( een van de ongewenste zelfontbranding en de andere van de gewenste bougie ) Bij een moderne benzine motor past het motormanagement-systeem oa de ontsteking aan doordat een pingelsensor dit doorgeeft
( simpel gezegd )
de yanmarman
Hoe het met benzine zit weet ik niet maar ik kopierde de zin van mengledriver
old man jose
Een Fendt van 1982 met ""MOTORMANAGEMENT"""????????
Waar gaat dit over? Hebben de klepel horen vallen maar weten nog niet waar de klok hoort te tikken. Botsende onstekingsfronten JONGUUUUUUUH Wasda??
Bougies bij een Fendt 308LS? Ja Jonguuuuh. Pingelsensor Man man man komop zeg
Wimsumar
Beste Old man jose]

Quote:
Waar gaat dit over?

Lees A.U.B. alle reacties in deze topic even door!
basia
@Wimsumar

Ja; juist Beste Wim ; ik heb soms ook het idee dat alleen de laatste readties worden gelezen ; maar Mengeledriver begon over detonatie (pingelen ) dus daar haakte ik even op in ( ja met 43 jaar automonteur ervaring ; weet ik echt wel wat dat is )
Nu is een diesel een zelfontbrander ; dus pingelen kan in principe niet ; of de verstuiver moet zo slecht "verstuiven" dat je een ontbranding krijgt ; die wel een klappend geluid kan geven !

Maar op de topic terug te komen ; stel eerst maar de kleppen ; mocht de motor dan nog tikken ; ja van veraf moeilijk te zeggen ; een drijfstanlager maakt meer een kloppend geluid bij gasgeven en gasloslaten bij verhoogd toerental ; dus eerst even kleppen stellen ! Sucses !
BEboer
Heb ooit iets gehoord van een fendt 308 ook met een kloppend geluid in de motor bleek de nokkenas lichtjes gelooid te zijn waardoor de nokken niet optimaal geregeld waren of iets in die aard...
Mengeledriver
@basia

Quote:
Nu is een diesel een zelfontbrander ; dus pingelen kan in principe niet ; of de verstuiver moet zo slecht "verstuiven" dat je een ontbranding krijgt ; die wel een klappend geluid kan geven !

En da's precies wat ik bedoel. Ik kon het alleen niet zo snel via google vinden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 308 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!