John Deere 3800 - wagens stro

Is deze machine geschikt om wagens te trekken ?
derks fourage

Reacties

niels_steyrfreak
Als er een trekhaak standaard aanhangt wel ja, een vriend van mijn vader heeft een JD verreiker gehad en die mocht max. 10t trekken(was een wagen van 8m die hij erachter hing)
DESLAGERURRE
Is niet best voor die dingen wat trekken maar het kan wel 😉
HJ_
Ik weet niet of dit net zo als een manitou is? in friesland zit een geiteboer die jaagt er jaarlijks 400 ton stro mee na huis. zelfde idee machine maar weet niet of de aandrijving enz ook hetzelfde is..
chiel-fendt 936
Wij hebben een schaffer van 48pk kunnen we ook vierwiellige wagens van een paar meter lang mee trekken
mark_geffen
Zo'n Manitou is volgens mij mechanisch aangedreven. Ik weet niet of zo'n JD dat ook is of hydraulisch, maar dan kan het toch best?
John Deere 6910
Wij hebben ook een 3800 en daar hebben we altijd 2 wagens met stro achter hangen, of 2 wagens met kuil hij trekt het makkelijk op de weg, en in het land kan hij het ook wel doen..
Deur324
Bij ons komt ook altijd een grote paardenboer gras afnemen(kopen dus). en die rijdt ook met een john deere 3800 en twee karen vol met ronde balen wel goed droog gras, maar hij neemt er wel 40 balen in een keer mee en dan staat hij in het land niet te slippen en op de weg ook niet ofzo, tevens rijdt er dan nog een combinatie mee een case 5140 ook met 40 balen twee wagens dus in een keer mee, die staat al te slippen en te stuiteren als hij een klein heuveltje op moet rijden bij ons en dan moet de 3800 met de twee aanhangwagens erachter nog een duwtje geven zodat hij omhoog komt, hoebedoel je kracht.
Tom VB
Ik denk wel dat zo'n ding behoorlijk wat lust om op topsnelheid te komen en te blijven.
Koe
Hier in de buurt hebben 2 loonbedrijven er een lopen, gaat wel goed geloof ik. Mss dat hij soms wat warm wordt, daar hoorde ik wel is klachten over
meutstege
Wij hadden eerder een matbro knikverrijker maar die kon ook een volle wagen stro trekken
Ernst-Jan
Das ook de reden dat het loonbedrijf hier de JCB's heeft weggedaan, liepen warm in het stro, vooral met wagens erachter. Lopen nu alweer de 3e en 4e Claas
simon369
Hangt ervan af als deze volledig hydrostaat is (zoals een jcb verrijker). Dit type is niet geschikt voor het slepen van een aanhangwagen.
Wanneer je er 1 hebt met versnellingen (meestal 4) dan maakt dit geen probleem.
Bjorntjuh82
Deze machine's kunnen gewoon zonder problemen zulke lasten trekken reken er maar op dat ze meer mans zijn dan een trekker! veel succes ermee!
walker1
Dat soort apparaten zijn in de eerste plaats toch vooral bedoeld om lader werk te doen en niet zo zeer transport werk.
Een keer een wagen stro trekken zal wel goed komen, maar als er regelmatig zware vrachten mee getrokken worden, ga je er wel een keer problemen mee krijgen.
vanlint8
Hier in de buurt doet een loonwerker niet anders.
RobinBos
Net als met alle andere shovels, knikladers en verrijkers, het kan wel, maar langdurig gebruik en veel op de weg vinden ze niet fijn, geen van allen.
FENDTfarmer
Jcb heeft idd de kwaal dat ze niet goed kunnen koelen op de weg met een wagen oid,ook langdurig balenladen wil niet altijd met stro ondanks dat de koeling schoon is en op niveau van koelvloeistof
RobinBos
@FENDTfarmer

dat hebben alle verrijkers en shovels wel een beetje. kijk maar eens hoeveel er bij agriparts staan, en wat de schade daaraan is 😛
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3800 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!