Urentellers van verschillende merken

Klopt het dat bepaalde tractoren niet precies 1uur tellen maar dat het bv maar 50minuten zijn.. zojah , hoeveel verschilt het dan , liefst zoveel mogelijk merken noemen 😄 😛

Deel dit topic

Reacties

ford8630power
Het is hier wel eens voorbij gekomen dat de MF 6100 serie's de uren heel langzaam telde.
massey driver
En dat klopt idd wij hebben thuis ook die indruk 😉
deutzisthebest
Bij de oudere deutzen is 100 minuten een uur 😛
BjornM
De vroegere machineuren waren geloof ik 45 minuten.
mf6495driver
Klopt ja, onze MF8140 telt ook enorm langzaam.
nhmonteur
Ligt ook aan het toerental waarmee je werkt. hoorde laatst van klant die had 8 uur lang bijna op stationair toerental gewerkt, maar er was geen 8 uur op de teller bij gekomen.
john deere 7810
Mijn john deere telt ook sneller
deutzisthebest
Bij 1500 motortoeren telt hij bij mij goed. dus kan wel kloppen.
basia
Is het niet zo ; dat hij een uur telt bij 540 c.q. 1000 toeren op de aftakas?
mf6495driver
Hoe het bij onze MF zit weet ik niet juist, ik weet wel dat onze 3125 die we ervoor hadden sneller telde.
mark_geffen
Ik heb ooit gehoord dat bij 1800 motortoeren een uur 60 minuten is. Bij een oude fendt was dat trouwens, andere merken weet ik niet.
Lijkt me met een analoge teller wel afhankelijk van het aantal motortoeren.
DaanHaar
Hoe lager de toeren hoe minder minuten per uur, hoe meer toeren hoe meer minuten per uur. Wat de reden hiervan is weet ik ook niet maar het zij zo.
old man jose
De oudere toerentellers werden met een kabel vanaf de distributie/dynamo/brandstofpomp aangedreven.
In de toeren teller zit dan een mechanisme dat het raderwerk aandrijft, door wisselende toerentallen krijgt men ook wisselende snelheden van het raderwerk. Hierdoor ook verschil in aantal minuten in een uur, men ging uit van een gemiddelde urenstand.
valmet6400power
Als ik me goed herinner, is het bij onze case vol gas met aftakas op 1000 toeren, een uur, een draaiuur zeg maar, dat is tegenwoordig wel ff anders..
MaikMF
Ik heb het idee dat als je de MF 6100 en bijv 6200 serie naast elkaar zou zetten, dat als de 6200 1 uur geteld heeft, de 6100 tussen de 0,7 en 0,8 uur geteld heeft.
Michiel-Biervliet
Opzich wel logisch dat een urenteller geen uren telt maar eigenlijk meet deze gewoon slijtage dan als ik het goed begrijp.Want hoe meer toeren hoe meer uren hij aangeeft, dat geeft voor een volgende koper aan dat de trekker al flink wat gelopen heeft. Een trekker met 10000 uur die constant vol heeft staan draaien gaat waarschijnlijk meer versleten zijn dan eentje van 10000 uur die constant stationair draait. Dus opzich wel logisch dat ze dat iets aanpassen.
joozt
@Michiel-Biervliet

tegenwoordig met de elektronische urentellers is dat toch niet meer zo? Nu telt de teller gewoon als de motor draait, onafhankelijk van het aantal toeren. Ik neem aan dat deze elektronische tellers ook wel precies zijn?
dombras
Ik heb welis gehoort dat je die oude renault uren tellers keer 2,2 moest doen
caseforelife
Een uren teller van oude mechanishe trekker geeft eigelijk de omwentelingen van de motor aan, de toeren teller bij fiat (en waarchijnlijk meer merken)zit gekopelt aan de uren teller

tegen woordig heb je een boordcomputter met klok in dit geval houdt de uren teller het aantal uur dat de machine op contact heeft gestaan
guy s
Het is niet alleen met oudere urentellers zo.
bij de NH t 8040 van bij ons op het werk is het mogelijk om op 10 u tijd 12 u bij op de urenteller te komen
bunny bunn
Bij oudere trekkers wil het ook nog wel eens zijn dat die op de motor toeren draait dus vol gas meer uuren per uur dan stationair

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
6