Evers cultivator

Hoeveel pk heb je nodig om een evers vaste tand cultivaotr vooruit te krijgen?
als de tractor 2 wiel is aangedreve?

Deel dit topic

Reacties

weurding
Ligt er aan hoe diep je wilt, maar 70 pk is te doen
johndeere3640fan
Als je er ook nog bij zet hoe breed ie is en hoed diep je wilt gaan is misschien wel handig...
larsje1111
Ik weet niet hoe breed jouw cultivator is? Wij hebben een evers cultivator en daar kunnen we met 51 pk wel rondkomen. Ook een 2wd (zie profiel).
walker1
Breedte van cultivater, hoe diep wil je cultivateren, wat voor grondsoort, gewicht van de trekker.
niels_steyrfreak
M'n nonkel heeft een cultivator van 2.5m en we hebben er al eens een tractor van 60pk 2WD voor gezet, dit was gewone zandgrond en de lift niet te diep ingesteld
Wimsumar
Beste YvoJacobs: Je begrijpt dat de trekkracht grotendeels wordt bepaald door de werkdiepte en de vastheid van de grond. Ga maar uit van 5 p.k./tand bij "losse" grond en ondiep (10 -15 cm) werken ( bijvoorbeeld de maisstoppel) tot meer dan 10 p.k. per tand voor vastgereden grond en 25 cm werkdiepte.
Possien
Hier o drukken wij een evers cultivator met 9 tanden geloof ik (weet niet precies) van 3 meter in de klei grond (NOP) met een mxu 115. Dan rij je ong 6/7 km/h.
eddie
Ik ben al een paar dagen aan het cultiveren met een evers 13 tand met rol (3meter), doe ik met een inter 845xl die heeft dikke 80 pk, cultivator gaat ongeveer 25 a 30 cm de grond door, en rij denk ik 6 a 7 km.h.. trekker heeft et behoorlijk zwaar wat vast gereden stukken maar voor de rest wil et wel goed. ( zandgrond )
IHC844-s
Licht er gewoon aan wat voorn soort grond je hebt en hoe diep je erdoor gaat. Ik krijg hem met 85 pk wel stil.
eddie
Ja ik krijg hem ook wel stil, maarja daarom wil et nog wel, valt me niks tegen trouwens!
IHC844-s
Jaa klpt eddie kan mooi met die trekker!
weurding
Maar hij vraagt om een 2WD jonguh! 😉
eddie
Ach beetje fatsoenlijke achterbanden dan wil et gauw, deze trekt ook nie zoveel op de voorbanden hoor, niks geen gewicht voor in ja 😉
rubentrekker
Wij hebben er een als je diep wilt met je wel 140 pk hebben
janjaapjohndeere
120 PK is zeker voldoende!!!
wij hebben een John Deere 6420 met voor en achter een cultivator van 2.90 meter en dat trekt en duwt hij met gemak!!! ongeveer 30 centimeter de grond in en ik rij ongeveer 10 tot 11 KM/p

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
4