Voordeel sleeptrekker & tractie wagen

Wat was maisseizoen 2010 goedkoper. Sleeptrekker of tractiemaiswagen

Deel dit topic

Reacties

fordmajor
Niet nodig gehad 😄
valmet6400power
Hebben zelf geen mais maar ik denk dat de dieselkosten van sleeptrekker minder zijn dan een tractie wagen.. ( hoeveel kost zon tractie opbouw weet iemand dat toevallig? )
sjosken
Tractie wagen denk ik als je je rug ook mee rekent door alsmaar een ketting er aan te hangen
nht8040
Tractie wagen zou ik zeggen,geen extra tractor en chauffeur nodig.
ford8630power
Belgen zeggen tractiewagen, Nederlanders zeggen sleeptrekker.
Fokke
Er zit nog wel verschil tussen tractiewagens en tractiewagens, je kunt een paar oude op de kop tikken of nieuwe kopen. Daar zit nogal prijsverschil in 😉
Claas-JD
Mais verbouwen op grond waar het ook vanaf kan komen is het goedkoopste
williamJD
Tractiewagens, onze loonwerker heeft 3 zelfgebouwde tractiewagens met grote trekkerbanden dus dat wil wel .
remcotrekker
Sleep trekker lijkt mij goedkoper als hij niks staat te doen in de schuur
RTSR97
Als ik een nieuw loonbedrijf was zou ik wel tractiewagens aanschaffen maar om nou als je al andere wagens heb nog eens te gaan veranderen...
O N
Tractiewagens bieden meer voordeel:

En wel hierom,
als een gewone wagen vast zit en je begint te slepen dan sleuren zijn wielen een geul bij een tractiewagen komt de aandrijving dan vana achter + de wagen trekt zichzelf als het ware terug naar boven want de wielen draaien .

Ook de tijdswinst is groter door dat je niet steeds hoeft uit te stappen voor de ketting.
Je kan korter draaien met een tractiewagen dan met een sleeptrekker want die moet de bocht ruimer nemen als de volger.

Ook kan een tractiewagen makkelijk de kuil op rijden en een rijkuil vind ik toch mooier als een nederlandse duwkuil.
(rijkuil beter vastgereden de wagen denderd er immers telkens over.

En vind men een tractiehakselwagen te duur wel neem dan een afzetchassis kan je er ook een mestton of mestbak opzetten en geloof me daar is tractie zeker een genot.
simon369
Ik heb mijn reactie uit het andere topic maar gekopieerd aangezien dit topic recenter is.

Een tractiewagen is hier in de buurt onmisbaar. Dit komt vooral omdat hier altijd in laagjes op de put gelost wordt. Hierbij kom je op veel plaatsen al snel niet meer boven zonder tractie.
Normaal is het de bedoeling dat wanneer je niet op het land kan rijden zonder tractie, je beter thuis blijft. Maarjah de mais staat er en hij moet af.
De meeste loonwerkers maken zoals reeds vermeld door anderen hun tractiewagens multifunctioneler door het chassis in het voorjaar te gebruiken met een aalton op.
Dit lijkt me voor jullie in nederland ook geen niet slecht, zo kan je een iets natere plek ook meenemen met de bouwlandinjecteur.

Een tractieas is natuurlijk meer onderhevig aan slijtage als een gewone as, maar voorzien van de juiste soort en hoeveelheid olie is er hier geen onderhoud aan. Sommigen zeggen dat een tractieas zwaar trekt langs de baan. Dit komt door de olie die nog koud heeft en daardoor iets dikker is. Tegenwoordig wordt toch meer gebruik gemaakt van syntetische olie, deze heeft hier geen last van.
Michiel-Biervliet
@simon369

"Dit lijkt me voor jullie in nederland ook geen niet slecht, zo kan je een iets natere plek ook meenemen met de bouwlandinjecteur."

In het voorjaar door de natte plek bemesten? Dat is schade toebrengen voor het gehele jaar.. als je hem daarom nodig hebt kun je beter gelijk stoppen met boeren.

"Dit komt door de olie die nog koud heeft en daardoor iets dikker is. Tegenwoordig wordt toch meer gebruik gemaakt van syntetische olie, deze heeft hier geen last van." Synthetische olie heeft hier net zo goed last van, alleen iets minder.
simon369
@Michiel-Biervliet

Ik bedoel dat je met tractie aan over een plek kunt rijden die wel eens iets natter durft zijn. Zo voorkom je dat de tractor begint te graven en het land beschadigt.

Over het zwaar trekken van een tractieas in het algemeen vindt ik dat hier zwaar wordt over overdreven, je merkt het bijna niet met goede olie.
HekmanCase
Je kunt beter de mais gewoon op zandgrond verbouwen zoals hier 😃 wij reden het er gewoon met vrachtwagens af
Schluterfan
@valmet6400power

Bij Joskin koste een traktieas onder de kar zo'n 240000 belgische frank heb ik eens gehoord, omgerekend dus een goei 6000 euro opleggen...
Fendt940
Hoe zit dat eigenlijk op de weg? kun je dan de tractie uitzetten?
Kukel
Tractie hoef je maar 1x te betalen onderhoudskosten

Sleeptrekker komt elk jaar weer

Ik zou zelf voor een sleeptrekker gaan, kan minder gouw stuk gaan en die trekker meestal toch wel over.
fendt-412
Als dat elk jaar weer komt zou ik toch maar eens kijken op watvoor apengrond je wel niet bezig bent en of mais daarop wel geschikt is.

Het gaat 10jaar goed en daarna 1x mis, kun je niet zon tractiewagen voor laten lopen.
Siebenga
Wel grappig heeeeeeel tf zit te zeuren als het om mest rijden gaat ofzo en sporen verdichten.. Maar als de mais er af moet mogen er sporen van een meter diep getrokken worden. Raar wereldje
NewHollandErik
@O N

Quote:
want de wielen draaien .

Altijd makkelijk.. :lol:
O N
@NewHollandErik

ooit een vasstaande silagewagen / wagen gezien?

Als de wielen half onder zitten heb je veel kans dat je wielen blijven stilstaan in het vooruit trekken en je dus sleuven trekt !

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
4