Fordson Dexta - koppelingsprobleem

Hallo,

ik was net even rond wezen rijden. even bij iemand langs geweest dus ik had mijn dexta even uitgezet alles was toen nog goed. na 5min starten ik hem(ging zonder problemen.) toen wou ik schakelen en toen kreeg ik hem niet in versnelling dan die zo van: rrrrrr. toen uiteindelijk mee moeite in zijn 3 gekregen laag. na mijn oom gereden daar koppeling nog wat afgesteld. toen deed hij het weer even maar toen ik thuis was shakelde hij weer niet. en wat me opviel was dat er nou ook olie lekte. ik denk dat ik dus nieuwe koppelings platen moet.
hoe moet ik die vervangen heeft iemand miss een how to voor mij?:)
sorrie voor spelfouten;)

Michiel.

Deel dit topic

van Sambeeck

Reacties

mikejd
Dan denk ik dat je olie bij je koppelings platen krijgt slipt de koppeling ook echt? of heb je alleen problemen met het schakelen?
RobDeutz104
Plaat blijft plakken, maak hem maar open
van Sambeeck
Kan iemand mij uitleggen hoe ik dat moet doen? dus dan is de koppelingsplaat niet kapot? maar wat is dan wel kapot?
RobDeutz104
Ik denk dat er een keerring kapot is, of van de motor, of van de bak, en als je een beetje handig bent, en je hebt een goede krik, dan lukt het wel om hem in 2 te halen, maar als je niet zo handig bent, zou ik het aan iemand vragen die wel handig is
van Sambeeck
Ik ben wel handig;) aleen wat moet ik eraf halen? kan iemand mij dat uitleggen?
international-633
Is idd de krukas of bak keerring. maar als je niet weet waar de koppeling zit kun je beter niet beginnen...
Valtra-Fordpower
Waar de koppeling de trekker in gaat zit vaak in de buurt een reeks bouten die de trekker in tweeën doet splitsen. Daar los halen, motor naar voren rijden en voila u kunt bij de koppeling 😛
van Sambeeck
Oke bedankt:) maar nou net heeft hij een uurstil gestaan ongeveer en nou kon ik weer schakelen? hoe kan dat? kan dat door de hitte komen(heb veel gereden vandaag) dat die platen uitwarengezet ofzo? en als ik de koppeling in duw dan hoor ik een kleine piep heletijd?
Wimsumar
Beste van Sambeeck: Dat "piepgeluid" is een goed teken: dan is niet de hele koppeling vettig door de lekolie. Kijk het nog even aan voordat je besluit de trekKer in tweën te sleutelen.
Hoeveel "vrije slag" heeft het pedaal nu bovenin?
Wa is de kleur van de olie die er uit lekt?
van Sambeeck
Kleur is zwart. ik denk ongeveer 1,5 cm
bedankt;)
basia
@Wimsumar

treker ? En als friezen onder ons ; weet de jeugt nu nog wat opperjen ; tiemjen ; weidloeien ; sturt-swieljen ; seine -harjen is ??? wim wel denk ik !
Wimsumar
Beste van Sambeeck: Zwarte olie is motorolie. Dit lekt niet aan de koppelingsplaatzijde van het vliegwiel langs. Eerst niets doen.
RobDeutz104
Maar van die motorolie gaat wel de koppeling plakken, hebben wij ook van onze dexta gehad
Wimsumar
Beste Basia]

Quote:
treker ?

Tige tank foar it "skyt-boetsjen" 😄 It taelflaterke is forbettere.

Maar nu het A.B.N.: Wat is "jeugt ? 😉
basia
@Wimsumar

Oei ; ja ; nederlands was niet mijn favoriete schoolvak in mijn "jeugd : ja stront-boitsjen wie der ek nog !ik moest froeger sturt swilje en us heit swile mei 2 hinders en een "KRUPP" swilmachine van echt degelijk krupp staal !!!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!