Trekkracht regeling werkt niet goed fendt 309 lsa

Als ik de hendel van trekkracht regeling op trekkrachtregeling zet en me hef helemaal naar beneden heb staan gaat die automatisch ongeveer tot de helft omhoog ook als ik de hendel op mengregeling zet dan is het hetzelfde. wat zou dit kunnen zijn of hoort dit zo. ik wil de hef met ploegen eigenlijk op mengregeling zetten maar dan blijft de ploeg 5 cm boven de grond.

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Rens309: Je hebt in plaats van de hendel van de "trekkrachtregeling" ( rechts van de topstang) de hendel van de "hefbegrenzer" ( links van de topstang) omgezet.
Om de hefbegrenzer weer in de stand te krijgen dat de hef normaal werkt moeten beslist de hefarmen eerst helemaal onderin zakken anders wilde hendel niet omschakelen ( desnoods de hefarmen eerst van de ploeg weer losmaken.)
Rens309
@Wimsumar

Nee ik heb als ik achter de trekker sta de rechtse hendel in het midden gezet. ik zou niet weten waar het aan kan liggen.als ik die hendel bedien gaat mijn hef tot ongeveer de helft omhoog heel raar.
ramrod
Misschien is het stangetje achter de veer bij de topstangbevestiging beschadigd bij een forse stoot?
Rens309
@ramrod

oke kan ik dat zo zien of moet dat dan uit elkaar gehaald worden?
als ik een opal 90 eraan heb hangen zie ik wel dat waar de topstang vast zit die soort veer zeg maar helemaal uitrekt tot tegen de bouten.
ramrod
Ik weet het niet zeker, maar ik dacht dat het een stangetje in het hefdeksel is die vervormd.
Misschien weet iemand anders het?
Wimsumar
Beste Ramrod & Rens309: Mee eens, het lijkt er dan inderdaad op dat daar de oorzaak gezocht moet worden.

Rens309: Met de rechterhendel op positieregeling (helemaal naar achteren) dan werkt de hef wel goed van onderin tot en met boven?
Rens309
Ja dan wel alleen niet in mengregeling en trekkrachtregeling.
Wimsumar
Beste Rens309: Dan zal het toch in de richting gezocht moeten worden wat Ramrod aangeeft.
De topstangbevestiging en de bladveren kun je denk ik vrij eenvoudig even losnemen om te controleren hoe het zit met het "regelstangetje".

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
9