Ford 3000 - Hydrauliek filter los gebroken

Hoi!
Ik vond een los boutje aan de achterbrug. Heb het hefdeksel gelicht en nu blijkt de hydrauliekfilter afgebroken. Tenminste, de leiding is los gegaan en toe is hij afgebroken gok ik zo. Zie foto.

Is deze leiding nog ergens te krijgen? Tweedehands, want ze zijn nogal duur 😞

(Heb in ieder geval de LW gevraagd of deze misschien te lassen is.)

Deel dit topic

PieterQu

Bijlages

(klik om te vergroten)

Daar hoort de retourleiding vast te zitten

(klik om te vergroten)

Boutje voor retourleiding zat los

(klik om te vergroten)

Gebroken! (mooirozeisnietlelijk)

Reacties

florisrobben
Voorop gesteld ik b3n geen Ford kenner maar Ik heb toevallig 2 jaar geleden ongeveer hetzelfde gehad volgens mij ook bij een 3000. Er blijken een paar type leidingen gebruikt te zijn door de jaren heen. Misschien dat ze bouwjaar gerelateerd zijn maar daar zou een Ford kenner misschien wel antwoord op kunnen geven. Ik heb toen bij een Ford dealer navraag gedaan en kreeg te horen dat er nog maar 1 type leverbaar was. Die bleek niet 100% hetzelfde te zijn. De filter montage was anders. Dat heb ik toen zelf aangepast zodat hij hetzelfde was als de originele. Maar zolas ik al zei misschien hebben Ford kenners hier een betere oplossing voor. Succes ermee
PieterQu
Oei! Dat is in ieder geval goed om te weten dat er blijkbaar verschillende modellen zijn! Thnx
nhmonteur
Misschien kan @RPCounty je verder helpen.
Dennis_dB
Op de laatste foto lijkt hij al eens gelast te zijn. Je kan proberen om er een stukje pijp over te schuiven en dan autogeen te lassen.
+1
PieterQu
@Dennis_dB Bedankt voor de suggestie. Het pijpje heb ik nu bij de lw liggen. Zij zouden proberen er iets van te 'bakken'. Zelf kan ik wel een beetje lassen, maar dit is mij te lastig. Houdt jullie op de hoogte. Vrijdag heb ik tijd om hem weer op te halen...:)
+1
PieterQu
Dit zit er al beter uit. Nieuwe filter erop geschroefd en nu maar hopen dat ie niet weer afbreekt. Morgen monteren en goed vastzetten en de boel weer dicht maken!

Bedankt jullie tips weer!

(klik om te vergroten)

florisrobben
Netjes zo kan hij er weer tegen. Bij mij was hij afgebroken en een groot gedeelte van de buis weggeroest maar zo is het netjes opgelost
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 en hebben de trefwoorden hydrauliek , brug en filter geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!