Ford 5000 - Weet er iemand of het stuurhuis van een Ford 5000 past op een Ford 3000, eventueel met kleine aanpassingen. Zaak is; ik zou een stuurbekr

Weet er iemand of het stuurhuis van een Ford 5000 past op een Ford 3000, eventueel met kleine aanpassingen.
Zaak is; ik zou een stuurbekrachtigingskit (met orbitrol) voor een Ford 5000 van Agriline op mijn Ford 3000 willen installeren. Thanks en groet. Miquel.

Deel dit topic

miquel-renquin

Reacties

jammermaarhelaas
Waarom zou je een set voor een 5000 kopen als er ook een set voor een 3000 te koop is?

Een 3000 heeft aan weerszijde een stuurstang. Die lopen dus vanaf het stuurhuis naar de arm aan het fusee, 1 per kant. Heeft dus geen spoorstang onder de tractor door, van de ene naar het andere fuseearm.
Een 5000 heeft een spoorstang onder de tractor door, en 1 stuurstang. Plus dat de hele vooras veel zwaarder is uitgevoerd.

Nu jou vraag. Als er een orbitrol is, en het is een 5000, dan zal er 1 stuurcilinder zijn (want 1 stuurstang).
Wil je die ene stuurcilinder op een 3000 monteren dan zou dat kunnen door ook een spoorstang te monteren, plus bijbehorende fusee-armen waar die spoorstang weer aan kan.
Deze set heeft die spoorstang, en 1 stuurcilinder voor een 3000. Wellicht kun je dan de tweede stuuram gewoon laten zitten, je haalt daar dan de stuurstang af.
agrilineproducts.com/parts/front-axle-steering/…
miquel-renquin
Agriline heeft geen stuurbekrachtigingskit met orbitrol voor de 3000, wel voor de 5000; vandaar mijn vraag of het stuurhuis van een 5000 past op een 3000, wat niet het geval is, zo vernam ik inmiddels van Agriline zelf. Thanks anyway.
jammermaarhelaas
@miquel-renquin

Heb je sterk de voorkeur voor een orbitrol?

De stuurcilinder heeft bij de kit voor de 3000 volgens mij een ventiel (vervult in feite de functie van een orbitrol, en je houdt nu ook de originele directe verbinding tussen stuur en voorwielen in stand, is tevens veiliger bij slangbreuk, drukverlies, enz.), die bedien je door de stuurstang, je hebt er dus geen orbitrol bij nodig. De stuurstang staat links op de foto, en de bout waar ie aan komt (middelste op de cilinder) dat is feitelijk een ventiel-hendel. Of ik moet me erg vergissen.
miquel-renquin
Klopt grotendeels wat je schrijft, jammermaarhelaas, en wist ik al. Toch bedankt voor jouw reactie. Ik wlde graag een orbitrok om twee redenen; het stuurt toch wel precieser, en de cylinder zonder stang (zoals je die wel hebt bij de stanggestuurde versie) is compacter waardoor minder hinder bij het monteren van een voorlader. Ciao.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!