New Holland t6000 Gen2

Goedemiddag,

Een vraag over NH T6000 gen2.

Hoe is jullie ervaring met deze tractoren? Zijn het goede tractoren qua werken en rijden ermee?

Deel dit topic

Reacties

Boerenjongen16
Zelfde vroeg ik ook aan een akkerbouwer in de buurt die rijd ook een nieuwe T6000 serie Gen 2. Die was er goed over te spreken... Vond hem er alleen té futuristisch (lang woord) uit zien 😛
rutger542
Vind het een prima trekker, loopt goed, werkt goed, prima rijcomfort op straat en in het land. één nadeeltje hij heeft maar 6 versnellingen achteruit, dat gaat niet al te snel.
Kareltje
Ik heb er niet meegereden, dus ik zal niet te veel zeggen. Ik heb trouwens wel met een TSA gereden, die er veel op lijkt onderhuids. De versnellingen zitten niet altijd in een ideaal tracject, met name tussen de 5 en 9 kilometer per uur. Dit is wat ik gehoord heb!
ravestijn
Bij ons bevalt die supper vele malen beter als de oude gen 1 die weg is
CaseCS130
Wat bevalt er zoveel beter aan? Zoveel verschil zit er technisch toch niet tussen?
rutger542
De sidewinder 2 armleuning (uit de 7000serie) is nieuw in de 6000 serie gen 2. nieuwe versnellingsbak (uit de 7000serie) en nog wat kleine dingetjes waaronder het uiterlijk
fanMF
Oke dan, Bedankt 😃
DESLAGERURRE
Wat is in de vrede een gen 2 ?
Wilting NH
Die met die hoge neuzen 😉
DESLAGERURRE
Wat een onzin ...
nhmonteur
Hoi FanMF

We hebben een aantal T6000 Gen 2 lopen en deze doen het zeer goed!
Al moet je wel van de nieuwe motorkap houden, ik vind deze persoonlijk afschuwelijk, maja daar hebben wij niks op in te brengen als dealer/gebruiker.
O N
@nhmonteur

De generatie 2 motorkappen is toch enkel voor de power en range command ? of ben ik nu mis ?

Wij hebben een T6030gen1 electro command en kvind het een fijne trekker.
ravestijn
Wij hebben geen sidewinder 2 wij heben de 3e gen 2 van nl dus was er nog niet toen maar de oude was niet te corigeren op de kopeling en als die belast werd zo als met aardapels rooien en je schakelde op dan ging die stil staan en dan met een ruk weer rijde ben heel blij dat dat kut ding weg is die gen 1
nhmonteur
@O N

Ja ik geloof dat je gelijk hebt, maar ik weet wel dat er meer modellen gaan komen met die motorkap.
We hebben ook een stuk of 7 t6030 lopen, en die doen het ook super goed. Klanten zijn er erg over te spreken.

@Ravenstijn, Jullie hebben wel een range of power command toch? en hebben jullie eletrische ventielen of mechanische?
O N
@ravestijn

Quote:
niet te corigeren op de kopeling

Wat bedoel je hiermee ?

Quote:
en als die belast werd zo als met aardapels rooien en je schakelde op dan ging die stil staan en dan met een ruk weer rijde

Dat ken ik wel is tussen versnelling 4 en 5 maar verder heb ik het nooit (met een elektro command ) als je alles in 1 lijn hebt zoals de power command( of is dat nu de range ?) schakelt hij toch altijd vlot ?

EDIT: evne jou fotos bekeken ravestijn en zal het verschil hem niet gewoon in de transmissie liggen ? Andere versnellingsbak , een optie'tje meer.
TLA-TSA
@Kareltje

Quote:
Ik heb er niet meegereden, dus ik zal niet te veel zeggen. Ik heb trouwens wel met een TSA gereden, die er veel op lijkt onderhuids. De versnellingen zitten niet altijd in een ideaal tracject, met name tussen de 5 en 9 kilometer per uur. Dit is wat ik gehoord heb!

TSA is niet vergelijkbaar met een T 6000 gen 2. Een 6000 gen 2 lijkt meer op een 7000. Een TSA is te vergelijken met de 6000's met een 16/16 bak.
fanMF
Maar was die er ook in de autocommand?
nhmonteur
@O N en ravenstijn

Ik heb de foto's ook eens bekeken bij ravenstijn en jullie hebben nu een heel andere bak als in de vorige trekker. Daar zat een 16x16 in en nu heb je een range of power command (kan het net niet lezen op de cabinerand)
een 16x16 kan inderdaad stil vallen tussen 4 en 5 als je zwaar moet trekken, maar bij een power of range command gebeurt dit niet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
2