Fordson Dexta - Koudstart voorgloeier is na 2 seconden al heet.

Als ik de knop van de voorgloeier/koudstart uittrek, wordt de gloeispiraal na 3 seconden uittrekken al zo heet dat de bekabeling begint te smeulen. Iemand enig idee wat er hier fout kan zijn. Er zit een rubber/kurk boven en onder de electrische aansluiting.

Deel dit topic

StofferD

Reacties

Kramer U800
Weerstand kapot. Bij mijn Deutz ook gehad.
toon.m
Het probleem zou te vinden kunnen zijn bij je regulator aan de poort waar een geel rode draad die van de lichtschakelaar komt binnengaat (waarschijnlijk poort A1). Moest dit het geval zijn, moet je oppassen wanneer je je lichten aansteekt. Deze zouden ook kapot kunnen gaan.
Meet de bedrading van je klakson ook eens door. Deze krijgt zijn voeding van hetzelfde punt als de gloeispiraal (de voorgloeischakelaar) net als de controlelampjes op je dashboard.
Daarnaast kan het natuurlijk ook gewoon zijn dat er iets mis is met de gloeispiraal zelf. Controleer dit voor je je hele tractor uiteen haalt.
StofferD
@toon.m heb je enig idee hoe je de koudstart spiraal kunt testen?
Freggel
De elektricien in mij denkt bij smeulende bedrading meteen aan een kortsluiting. Klinkt dus inderdaad als een kapotte weerstand die gewoon rechtstreeks doorgeeft. Best eens de weerstand doormeten dus.
toon.m
Controleer of de spiraal zelf ook zo snel warm word of het alleen de draden zijn. als het alleen de draden zijn is hij kapot. maar ik denk eerder dat de twee andere heren gelijk zullen hebben, en het probleem bij een weerstand in de regulator zit.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!