MTD Zitmaaier - Motor RE 125 hapert bij volle snelheid en messen aan

Mijn nieuwe MTD RE 125 LD begint na een half uur draaien (1e keer gebruikt) op volle snelheid rijdend, én messen ingeschakeld, te stotteren.
Zonder messen ingeschakeld geen probleem.
Het eerste half uur heb ik dit probleem niet opgemerkt.
Als ik (met uitgeschakelde motor) de messen manueel probeer te draaien zijn deze zeeeer stroef. Bijna niet te draaien. Het maakt geen verschil of ik de messen inschakel of niet (uiteraard zonder motor aan te zetten).
Ligt het probleem in een kapotte messen-lager (met daardoor overbelasting van de motor) of draaien deze messen altijd zo stroef manueel?
michel-bottu

Reacties

wim-same
Lijkt mij geen messen lager, maar eerder een snaar die te strak staat of zo iets. Is nu toch nog garantie ? Gewoon naar de dealer gaan.
Dexta driver
Als je het maaibord wat doen de v snaar hangt die er slap bij of nog gespannen, en kijk eens of de rem blokjes op de poelie blijven zitten.
Als het maaibord omhoog is en de messen draaien als nog zwaar kan het in de lagers ziiten er zitten twee per kant.
nhfendt fan
Als die nieuw is overal vanaf blijven kans is groot dat anders de garantie vervalt en met deze klacht terug gaan naar de dealer
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de MTD Zitmaaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!