Illustratie van:

Volvo BM 350 - Drukverlies hefinrichting Volvo BM 350

De hefinrichting van de 350 krijgt wel een volle bak grond omhoog en dergelijke maar zodra de hefinrichting de hoogte heeft bereikt die ik aangeef zakt het hele zaakje geleidelijk weer naar beneden ( in paar minuten ).

Hij doet dat met zware vrachten en ook als er gewoon een lege bak of iets dergelijks achter hangt.

Ik zie aan de hefcilinder en dergelijke niets. Hij bouwt flink druk op, als ik een volle vracht hef met een stationaire motor hoor je dat de pomp de motor wil smoren dus de pomp is goed volgens mij.

Wie heeft hier ervaring mee??

Deel dit topic

Reacties

pino
Pompt hij m ook weer omhoog dan ?
radium45
Dat de hef bij stilstaande motor binnen een paar minuten aan de grond zakt is normaal, bij mijn weten doet mijn 350 dit al zolang ik weet, heeft niks met de pomp te maken. Zal wel ergens een ventiel inwendig lek zijn.
Gerrit GBo
Hij pompt hem niet zelf omhoog en dat hij bij stilstaande motor zakt is niet erg maar wel als hij draait. Ik til wat op en als hij op hoogte is laat hij het spul weer zakken. Ik zie geen lekkage sporen in het hefblok en dat vind ik vreemd want het is volgens mij toch ergens goed mis maar waar??
valmet6400power
@Gerrit GBo
als je het niet aan de buitenkant ziet zal het de binnenkant wel zijn, zoals radium al zei, inwendig
Gerrit GBo
@valmet6400powerDat is het hem juist, het moet aan de binnenkant zitten mar zoals gezegd zie ik aan de hefcilinder en dergelijke niets.
Steyr thomas
Manchet hard? Van het regelblok misschien een o-ringetje ofzo?
valmet6400power
@Gerrit GBo
ja das toch logisch? dan zit het inwendig in het systeem en zie je aan de buitenkant echt helemaal niks
Gerrit GBo
@valmet6400powerde hefcilinder van een 350 zit inwendig en niet uitwendig. Ik heb de hefdeksel dus al los en kan niks vinden. Ik denk dat er iets aan de hand is wat "Steyr thomas" ook al beschrijft maar hij verliest zoveel druk dat je dat ergens moet zien. Als ik indwendig kijk kan ik niks bijzonders vinden namelijk. Geen uitgeharde ringen etc. ik weet echt niet waar ik het moet zoeken in dit geval.
Valtra-Fordpower
Heeft deze hoogte regeling?
Gerrit GBo
@Valtra-FordpowerJa, maar weet eigenlijk niet of het nog wel werkt.
Valtra-Fordpower
Hmm. Heeft ie het bij elke hoogte of alleen op zijn hoogste punt?
Gerrit GBo
Feitelijk elke hoogte maar hoe hoger ik hef hoe sneller dat hij zakt en het word steeds erger. Wat ik niet begrijp is dat hij wel flink druk opbouwt. Bij een zware vracht tilt hij zonder te aarzelen de neus van de grond.
Valtra-Fordpower
Dan is je hef cilinder gewoon goed. Het enige wat zou kunenn falen is toch stuurschuif/regelblok.
Probeer deze te demonteren en te controleren op gebreken. De cilinder wordt toch enkelwerkend bedient?
Gerrit GBo
@Valtra-FordpowerDenk inderdaad dat het in de stuurschuif zit. Had alleen gehoopt dat er iemand in dit forum er ervaring mee had en het zo aan kan wijzen. In ieder geval bedankt voor het meedenken!!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 350 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
15