Er is helemaal geen 'stikstofcrisis'

Help, we gaan dood door stikstof! Toch? Nee, er is niks aan de hand. De stikstofcrisis is manmade: een plotselinge hype, ontstaan door menselijk handelen, zonder dat er in staat van de natuur iets is veranderd. De ene dag is de ‘stikstofcrisis’ er niet en dan is hij er wel. Het is niet zo dat de hoeveelheid stiktstof in de lucht plotseling zo hard is gestegen dat mensen bij bosjes neervallen, happend naar adem. Integendeel. Wat nutteloze ambtenaren en beroepsklagers hebben de ‘stikstofcrisis’ veroorzaakt, of uitgelokt eigenlijk. Die ‘crisis’ kan morgen over zijn. Daarom, in vijf kogelpunten: waarom gaat er niemand dood door de stikstofcrisis?

Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord


 Er is helemaal geen 'stikstofcrisis' (arnowellens.eu)

arjen90

Reacties

+8
Detukkeroettwente
De grootste LARIEKOEK, van deze eeuw.
+1
vrije boeren
@Detukkeroettwente samen met Rutte en zijn linkse vriendjes
Detukkeroettwente
@vrije boeren Problemen die NIET bestaan kun je niet oplossen.
+4
Nico96
Op Geenstijl.nl berekent iemand dat je met een potje Pokon van 100 gram, kosten 2,89 euro, een hectare Natura 2000 kunt bemesten, en dat je dan de norm met een factor 23 overschrijdt. Ik heb het niet nagerekend, maar het zou me niets verbazen.
KOC1981
Quote Reactie van @Nico96:
Pokon

wat ik me afvraag in de discussie over de verschillen tussen NL en Duitsland wordt door het ministerie (zie vraag en antwoord bij de brief van vorige week) gewezen op dat er een verschil mag zijn omdat de bronnen in Duitsland verder van de N2000 gebieden zitten.

Kan iemand met verstand van zaken uitleggen waarom dit een verschil maakt. De norm is toch uitstoot ten opzichte van het desbetreffende N2000 gebied. Dan zit de afstand,... daar toch al in verrekend? of zie ik dit verkeerd?

Misschien kan john of JanCees hier een juiste reactie op geven.
Jan S
Quote Reactie van @KOC1981:
wat ik me afvraag in de discussie over de verschillen tussen NL en Duitsland wordt door het ministerie (zie vraag en antwoord bij de brief van vorige week) gewezen op dat er een verschil mag zijn omdat de bronnen in Duitsland verder van de N2000 gebieden zitten.

Is niet waar.
Hier is een uitspraak van de Raad van State:

Stikstofdepositie op Duitse Natura 2000 op Duitse wijze beoordelen
In haar uitspraak van 5 augustus 2015 (201409071), waarin het “Tracébesluit Verruiming Vaarweg Eemshaven-Noordzee 2014” aan de orde is, bevestigt de Afdeling haar uitspraak van 16 april 2014 (201304768) waarin zij heeft geoordeeld dat voor de beoordeling van de stikstofdepositie op in Duitsland gelegen Natura 2000-gebieden mag worden aangesloten bij de Duitse methode voor de beoordeling van de gevolgen van de toename van stikstofdepositie. Volgens die methode worden effecten alleen in beschouwing genomen indien de depositie door het project meer dan 7,14 mol/ha/jaar is.
mw. mr. Franca Damen

Dus in Nederland moeten we depositie 0,05 mol/ha werken en in in Duitsland werken ze met 7,14 mol depositie per ha. Dat was in ieder geval in 2015 het geval.
De zoveelste leugen
KOC1981
@Jan S Dus als ik het goed begrijp, dan is de afstand hier al in gecorrigeerd toch? Dan moet iemand dat toch even melden bij Carola dat er een foutje in haar factsheet staat?

Misschien iemand van STAF?
Jan S
@KOC1981 Zoals ik het leest gelden in Duitsland andere kritische depositie waarden dan in Nederland. Als je aan de grens zit geld in Nederland de Nederlandse kritische depositie waarde en in Duitsland de duitse. Hoe groter de afstand van een Natura 2000 gebied hoe minder stikstof er neerslaat in het natuurgebied. Maar in Duitsland mag er meer neerslaan dan in Nederland.
sorry
@Nico96 1 mol is ongeveer 14 gram N/ha .... toename van 0,05 is dus minder dan 1g N/ha
+6
Dre van Helmond
Allemaal opgezet door dierenactivisten die de veestapel willen elimineren zegt Sita .
En daar ben ik het mee eens.
We komen een paar dagen goed in het nieuws en hoppa een vleesschandaal .
+1
Farma_boerke
@Dre van Helmond een schandaal waar men al enige tijd van op de hoogte was en niet afdoende maatregelen had genomen. Kwam nu goed uit om bekend te maken.
+4
George
@Dre van Helmond
Ik ben het altijd al eens met Sieta.
Ik snap er niks van dat ze het nu plotseling allemaal met haar eens zojn terwijl ze voorheen werd uitgejouwd. Ze had altijd al gelijk!
George
Supermarkt vlees 😁😂
+1
Kramer U800
Hierin staat de keiharde waarheid 👇

boerenbusiness.nl/opinies/boerenbusiness/…
+2
Skroefkelos
@Kramer U800 tja dat is natuurlijk de echte waarheid , en dan te bedenken dat er de laaste jaren al zon 700000 vluchtelingen bij gekomen zijn in overvol nererland met te weinig huizen die nu niet meer gebouwd kunnen worden , oh wacht .
.. verdien busines case den haag , gemeenten moet door .....
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden niks , lucht en natuur geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!