Illustratie van:

Deutz D8005 - olie

hoi weet iemand hoeveel olie er in de versnellings bak en achterbrug moet... kan k die ook peile dan bdankt vr gr

Deel dit topic

Reacties

basia
Even een paar uurtjes gedult nog ; Wimsumar is nog aan het melken ; Die weet alles als het over olie gaat ; dan gaat bij hem nu ook wel weer een belletje rinkelen !!!
bas-deutz
Volgens mij zit er aan de linkerkant een niveau plug
dx11
Olie van de versnellingsbak pijl je door de 6-kantbout (sleutel 19) naast de hoog/laag/achteruit-hendel los te draaien. daar zit een pijlstok aan, dus dat wijst zichzelf verder wel.

De achterbrug zit een dop direct achter je stoel (of als je stoel erg ver naar achteren zit er half onder) ook daar weer een pijlstok.

Verder kan er in je achterbrug sowieso 15w40 motorolie (mag gewoon volgens de dealer, de pomp kan het prima aan, en de eigenschappen voldoen.)

Volgens mij mag dit ook in de versnellingsbak, maar het kon ook wel wezen dat daar een iets dikkere in mag.
sebas deutz150
Volgens de deutz bijbel moet er 28 liter in of dat precies klopt weet ik niet, dus wacht nog maar even tot dat mensen met verstand ervan er wat over zeggen
Wimsumar
Beste Basia: Iets later geworden. Nog even te maaien geweest vanavond na melken. 😉

@ Deutz 80:Nee ik weet niet alles van olie.Ik kijk vaak voor een "produktadvies" op de website van een oliemerk. Helaas kan ik geen advies vinden bij een oud type als de D-8005. 😞
Voor de versnellingsbak/achterbrug lijkt me een 80W90 het beste. Indien deze reservoirs ook de hydrauliekolie bevatten is het beter er een zogenaamde "Hydrauliek & Transmissie-Universeel-olie" ( H.T.U.) in te doen ( is dunner vloeibaar).
Hoeveelheden: mij onbekend.

Ter vergelijking, iets jonger type D-7808:

KLik: kroon-oil.com/nl/producten/…
Husqvarna
En als Kroon het niet weet, kun je nog bij Texaco kijken ook andere oliesoorten:
olyslager-lubricants.nl/Texaco/SelectMake.aspx/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D8005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
117