International 1046 - remdrukverdeler 1046

Hoi allemaal,

kan iemand mij vertellen wat de bouten aan de pedalen doen die tegen de remdrukverdeler links/rechts aanliggen. drukken tegen soort zuigertje aan lijkt het. maar wat is de functie.

alvast bedankt

Deel dit topic

jan1055

Reacties

looman
Zodat je kunt sturen met de remmen. Palletje tussen de rempadalen ontkoppelen, trap je dan op linker pedaal dan gaat de oliedruk alleen naar linkerwiel en zal alleen links remmen, en rechterwiel kan doordraaien.
jan1055
Dus de bouten moeten die zuigertjes indrukken?
nu zijn ze terug gedraaid zodat ze vrij zitten
IH-Jansen
@jan1055
en hij remt nu nog wel?
jan1055
Ja hij remt goed ja.
pauwke1086
Tja...die boutjes zijn ervoor dat je per wiel kunt afremmen. Nu zal hij goed remmen ja want aan de eigenlijke remfunctie is niets veranderd.

Het word pas duidelijk als je de pedalen los koppelt van elkaar en dan op 1 pedaal drukt. Het (bijv)rechtse pedaal wat je intrapt laat dan remolie door en dan zal alleen dat rechtse wiel afremmen , omdat het boutje op het linker pedaal ervoor zorgt dat de olie niet door het reglblokje heen kan ( dat blokje waar die 2 zuigertjes uitsteken)

Kan een kwestie zijn van ertegen draaien en werken of dat is expres zo gedaan om een mankement (bijv kapotte o ringen) te verdoezelen..

Hopelijk heb je er wat aan
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 1046 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!