Voorlader tractor 50 pk, kniklader 2.5 tons, mini verreiker

Voor ons paardenbedrijf zijn wij opzoek naar een nieuwen aanbouwmachine voor het verplaatsen van pallets en het stapelen vaan hooi halen. ook moet de machine in een drassige omgeving kunnen werken. op dit moment hebben wij een Newholland t3030 die wordt gebruikt voor het egaliseren van de pistes en het maaien van de wiedes. omdat wij graag 1400 kg tot 50cm hoog en 800 kg tot 3.60 m hoog willen heffen is het dan verstandig om er een voorlader op te laten bouwen of voor een anderen optie te kiezen. omdat wij de machine hooguit 1 uur per dag gebruiken is het misschien overbodig om een knielader of mini verreiker te kopen. hoe zijn jullie ervaringen op het gebied van voorlader tractoren. en wat zijn de opties voor een hoogheffende shovel of mini verreiker.
brent-janssen

Reacties

+1
Fendt926Driver
Een voorlader op een 3030 kan (denk ik) nooit op 3.6m hoog komen.
En al helemaal niet met 1400 kg er voor in.
Maar die 3.60 is dat onderkant bak palketvork / balenklem?
Of is 3.6m de hoogte van de bovenkant van de 3 hoog balen stapelen?
Misschien heeft een 2e hands mini verreiker daar meer kans mee.
Moet je de trekker er wel naast houden.
Misschien heeft merlo nog een kleine verreiker met hef in het programma
brent-janssen
3.60 is de hoogte waarbij ik de hoogste baal kan aanpakken want onzen ford voorlader tractor kan 3.70 hoog heffen en die heeft nog een stukje over. maar door slijtage van verschillende onderdelen is die nu toch aan vervanging toe. de verreiker moet wel een egalisatie van 800 kg die 2.5 m naar achter hangt kunnen heffen en dat kunnen de meeste verreiker niet in de achterhef hef.
casejxu
Wij hebben zelf de zwaarste sauerburger minishovel. Maar die komt al niet tot 3.6m onderkant vorken als deze vlak zijn. Dan raak je al aan een grote shovel en een mini vereiker. Maar dan kom je wel in een heel andere prijsklasse uit
hoest
Ik weet niet hoe ruim alles is maar hiervoor zou ik toch zoeken naar een 80 pk trekker met voorlader. Maar wat verzet je wel niet dat je 1400 en 800 kg wilt kunnen tillen
brent-janssen
1400 kg is voor de pallets met voer en 800 kg voor 2 balen Stroo te lossen van de vrachtauto de maximale doorrijhoogte is 2.20 m. een 80 pk trekker heeft ook een te groten draaicirkel ben ik bang
+1
Fendt926Driver
@brent-janssen wat heb je als budget in gedachten?
@FarMachine geeft jou graag prijs op van een (nieuwe) merlo multifarmer verreiker met 100 pk met hef en aftakas achter.
Die beurt achter ruim 3 ton en vooraan ook bijna.
Kan bijna alles (volgens hem)
Maar als jij zegt met 10 000 moet het klaar zijn dan misschien een (ruw terrein) hef truck?
brent-janssen
Die merlo is te groot ben ik ban voor in de indoorpiste een heftruck werkt waarschijnlijk niet omdat wij de gesealde hooibalen niet recht stapelen maar als een soort piramide dit omdat de grond niet bepaald recht is. in mijn budget past een groteren machine zeker maar omdat ik er maar weinig uren mee maak is het waarschijnlijk niet verstandig om zon duren machine aan te schaffen. waneer het met een kleinere machine kan zou dat gemakkelijker zijn. de kleine merlo kon ik geen hefinrichting optie vinden
brent-janssen
@Fendt926Driver de merlo zou inderdaad super passen als de machine compacter was
worteljcb
Ik begrijp dus dat je nu 2 trekkers hebt? Een ford met voorlader en een NH t3030 voor egaliseren. Je wilt dan nu naar 1 machine die alles kan?
brent-janssen
@worteljcb de ford is versleten en we willen een voorlader op de t3030 bouwen. maar omdat dezen tractor in formaat zoveel kleiner is vragen wij ons af of dit verstandig is aangezien de machine 1400 kg onderin moet kunnen tillen en 800kg op 3.6m hoogt. het gemakkelijkste is 1 machine maar hij mag ook niet te groot worden vanwege de doorrijhoogte van 2.2 m. daarom een combinatie van de tractor en een shovel of verreiker bijvoorbeeld. maar vraag me af wat het beste kan
MRdeere
@brent-janssen vraagje wat is het type van die Ford ? en is het dan niet handiger om deze door een tractor van zelfde formaat te vervangen ? of wil je alles met 1 machine kunnen doen ?
brent-janssen
@MRdeere de tractor is eigelijk te groot graag willen we ook een machine die minder schaden aanricht aan de bodem omdat wij alles op gras hebben staan. vooral s'winters krijgen wij nu diepen sporen waar we zelfs regelmatig in vast hebben gezeten. dan is dit wel een 2wd tractor dus een 4wd moet al voor veel verbetering zorgen maar ik denk dat dan de tractor niet veel goedkoper is dan een verreiker of shovel. de ford heeft 38 jaar dienst gedaan na dit jaar en het algemenen plan is om dat met de volgende machine ook minstens 30 jaar te doen..
worteljcb
@brent-janssen duidelijk. Met een voorlader op de t3030 ga je inderdaad die 1400 kg en die 3.6 meter nooit halen. Dat kun je simpelweg vergeten, is de trekker te klein voor. Alle eisen gecombineerd in 1 machine wordt ook een lastig verhaal, die zijn zeldzaam.

Geldt de doorrijhoogte alleen voor de new holland met egaliseren of ook voor de machine met het hefvermogen van 1400 kg en 3.6 m hoogte?
brent-janssen
@worteljcb nee die geld alles voor de shovel of verreiker. 2 machines is het probleem niet maar de tractor mag niet groter vanwege de breedte en de draaicirkel die nodig is. anders was een groteren tractor met voorlader uitkomst.
worteljcb
@brent-janssen een shovel met 3.6 meter hefhoogte en 2.2 meter doorrijhoogte ga je nieuw niet vinden. Alleen zonder cabine is dat haalbaar met een shovel die al richting de 6000 kg eigengewicht gaat. Maar dan moet je ook heel diep bukken bij de deur en dat is niet echt veilig...

Voor een trekker geldt hetzelfde, alleen haalbaar met een grotere trekker zonder cabine. Je hebt een bepaalde grootte nodig voor het hefvermogen en hefkracht. Nadeel is inderdaad de draaicirkel en breedte. Voordeel is wel dat je met 4WD grote wielen hebt.

Ik zie alleen kans met een mini verreiker voor het laden van 1400 kg bij 3.6 meter hefhoogte en 2.2 meter doorrijhoogte. Deze machines wegen vaak ook nog eens relatief weinig, circa 3000 a 4000. Nadeel is wel relatief kleine banden en je zit opgevouwen in een zeer krappe cabine.
+1
worteljcb
Ohja, een mini verreiker met hefinrichting achterop zou ik vergeten. Dat is compromis zoeken en bovendien gaat die geen 800 kg tillen met een zwaartepunt van 2.5 meter uit de hefkogels. Ik zou lekker die t3030 houden voor het egaliseren en wat werk eromheen (wat iedereen wel heeft). En een super compacte en wendbare mini verreiker kopen voor de laadwerkzaamheden. Daar ga jij de meeste plezier van beleven. Mooi op brede bandjes tegen de insporing, al hoewel je dat nooit helemaal gaat voorkomen in de winter.
brent-janssen
@worteljcb welk merk en type zou jij dan aanraden ik zelf hel al vaar verschillende gekeken en de giant verreiker leek me een mooie sterke machine.
worteljcb
@brent-janssen Persoonlijk vind ik weidemann het mooiste product van de mini verreikers. Maar het type T4512 tilt net 200 kg te weinig voor jou. Een type groter wordt gelijk een formaat groter. Zou wel kunnen, maar weegt qua prijs-prestatie niet op voor jouw toepassing denk ik.
De Giant 4548 Tendo lijkt me inderdaad ook een super machine, zowel technisch als qua bouw. Prijs-technisch prima in orde volgens mij. Wel een hele krappe cabine.
Alternatief zou een JCB 515-40 kunnen zijn. Deze heeft een ietwat andere bouw en daardoor een ruime cabine. Zou qua bouw en zeker technisch gezien niet direct mijn eerste keuze zijn.

Ik zou mijzelf eerst afvragen of ik met 1200 kg hefvermogen uit de voeten kon en een weidemann of giant kopen.
brent-janssen
@worteljcb Mijn ervaring is als de machine 1200 kg kan heffen kan de machine voor die 12 keer per jaar ook wel 1400 kg heffen of niet. als de beveiliging maar overschreden kan worden toch?
brent-janssen
@worteljcb ik hoef het gewicht ook maar 40 m te verplaatsen laag boven de grond. zal eens wat informatie opvragen over de t4512
worteljcb
@brent-janssen Het zal er om spannen. Die verplichte beveiligingen van tegenwoordig hebben niet zoveel speling, dus die vlieger gaat niet op. Nu hanteert weidemann wel altijd heel netjes de juiste normen en zet deze ook in de folder. Die 1200 kg is incl. palletvork en met het lastzwaartepunt op 50 cm. Hoe dat bij Giant zit durf ik niet te zeggen.
worteljcb
@brent-janssen Zou gewoon eens bij Giant en Weidemann gaan kijken allebei. Zijn beide goede machines. Ik zou niet durven stellen dat weidemann per definitie beter is. Het is natuurlijk ook persoonlijke keuze 😉
worteljcb
@brent-janssen Wat ook nog een optie is, naast een mini verreiker: shovel met telescooparm, bijvoorbeeld Weidemann 2070LPT.
Gerron
@worteljcb Theoretisch heb je dan met het laagste dak 4 cm speling maar of dat in de praktijk altijd klopt? En met welke bandenmaat is dat? En hoeveel hoofdruimte heb je dan?
worteljcb
@Gerron Dat klopt inderdaad, op papier moet het kunnen, daarom gaf ik het nog maar aan als alternatief. Maar ik heb er nog nooit mee gewerkt of in werkelijkheid gezien, dus heb geen idee. Hoofdruimte lijkt me erg krap en het zicht slecht. Vraag me ook af hoe zo'n ding zich in prijs verhoud tov. mini verreiker.
brent-janssen
@worteljcb ik denk inderdaad dat 4 cm wel krap is bij sommigen kun je een inklapbaar dak als optie eropzetten kan dat niet bij die machine? prijstechnisch heb ik ook geen idee hoe die tegen mekaar op gaan. de wiedeman t4512 begint bij de 27000 euro. en met de opties die wij er op wilden werd ie een stuk duurder.
worteljcb
@brent-janssen Dat vind ik eigenlijk nog relatief gering. Dacht dat zoiets bij 35 - 40 begon..

Maar goed, een tractor met voorlader of zo'n shovel heb je niet voor dat geld.
brent-janssen
@worteljcb ja klopt valt inderdaad best mee maar als je er enkelen opties op wilt ga je toch wel richting dat bedrach en er nog ver over. sommigen opties zijn aso duur voor wat je er voor krijgt zoals het handgas voor 900 euro.
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @brent-janssen:
sommigen opties zijn aso duur voor wat je er voor krijgt zoals het handgas voor 900 euro.

Waarom zou je handgas op een verreiker willen...
Maar ik snap jou punt...
+1
ronald-deutz-fahr
@Fendt926Driver ik heb een shovel die 19 km/u loopt, met een niet te soepel gaspedaal, en de meeste keren dat ik de weg over ga mis ik handgas..😅
En met dit koudere weer loopt die met iets gas gewoon mooier als stationair..
brent-janssen
@Fendt926Driver waneer je er een voormaaier aan wilt bouwen is dat wel handig
+1
Fendt926Driver
@brent-janssen klopt. daar heb je wel gelijk aan. en duur doet 1 keer zeer maar als je er dan 20 jaar naar volle tevredenheid mee kunt werken ben je de aanschaf prijs snel vergeten.
goedkoop en elke week wel wat dat niet goed is doet veel meer zeer
brent-janssen
@Fendt926Driver klopt 100 %
+1
Gerron
@brent-janssen Voor een voormaaier moet je pto hebben OF een grote olieopbrengst. Dat zit niet op deze klasse. Stop met denken over een multifunctionele verreiker en gebruik dat ding waar die voor bedoeld is. Egaliseren zou je ook met die verreiker kunnen doen als je achteruit rijdt zodat je kan zien wat er voor het bord/de sleep ligt. Maaien kan je met die t3030 blijven doen maar wat doe je met het gemaaide gras? Of wil je dat ook zelf blijven doen? Volgens mij kan je dat beter laten doen.
brent-janssen
@Gerron het gaat om gazon maaien wat goed gaat met de machine heb je een oliopbrengst van 45 l per minuut voor nodig en dat heeft de achine dus dat is het probleem niet. verder als je achteruit moet rijden voor 30 min per dag wordt je dat vanzelf moe en dan is de tracktor dus wel een stuk fijner.
Fendt926Driver
@brent-janssen gazon maaien met een 2700 kg machine op diagonaal banden (zie nergens een R van radiaal in de banden aanduiding) dan blijft er geen mooi gazon over.
En jou verreiker op radiaal banden zetten geeft veel meer deining met laden stoppen en rijden.
Maar het kan wel......
Mijn 8 tons ahlmann rijdt ook prima op radiaal banden
brent-janssen
@Fendt926Driver wij zelf zoude de machine op gazonhanden zetten omdat wij veel grip niet nodig hebben, voor het oppakken van een hooibaal heb je niet zo veel stuwkracht nodig dus denk dat dikke gazonbanden of balonbanden de beste optie zijn, of denk ik nu verkeerd?
Fendt926Driver
@brent-janssen nee je denkt nu wel goed.
Het is altijd een afweging van brede banden en veel draaien op harde ondergrond.
Maar iets rijden en draaien is ook een behoud voor de fusee s.
Maar die verreiker zal ook wel 3 stuur systemen kennen
Normaal sturen
Honde gang
Krabgang
ronald-deutz-fahr
@Fendt926Driver krab gang? Wat is dat?😅
Fendt926Driver
@ronald-deutz-fahr zijwaarts rijden.
Of heet dat anders.
Dus voor en achter sturen naar links of rechts.
Bij hondegang stuurt voor naar rechts en achter naar links
ronald-deutz-fahr
@Fendt926Driver @Gerron heb het even opgezocht, vond het altijd al een rare functie op de verreiker, heb nooit een moment gewonden dat ik dacht dit is handig.. dacht dat het een veredelde hondengang was..
+1
Fendt926Driver
@ronald-deutz-fahr de nieuwste zelfrijdende keenan nog wat van wennemars heeft het.
Recht naar de kuil daar happen. Dan in krab gang naar rechts achteruit en weer naar rechts vooruit en je staat weer haaks op de kuil
Gerron
@Fendt926Driver Niet omdat het moet maar omdat het kan. 😄
Krabben maken die beweging veel vaker dan honden dus ik vind de Amerikaanse naam logischer.
+1
Fendt926Driver
@Gerron ok. Hondegang is dus niet voor net andersom dan achter voor een zo klein mogelijke draaicirkel.
Of is dat vierwiel besturing?
Maar dan nog is homdegang mogelijk door de achter wielen naar links of rechts te zetten dan schakelen naar voorwiel besturing en hem weer recht te sturen
Gerron
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
ok. Hondegang is dus niet voor net andersom dan achter voor een zo klein mogelijke draaicirkel.Of is dat vierwiel besturing?Maar dan nog is homdegang mogelijk door de achter wielen naar links of rechts te zetten dan schakelen naar voorwiel besturing en hem weer recht te sturen

Ik vind dit een beetje vreemde reactie. Wat ik bedoelde te zeggen is dat het Amerikaanse crab steering hetzelfde is als het Nederlandse hondengang en dat je die 2 door elkaar gebruikte.
Fendt926Driver
@Gerron ok. Ik ken de theorie maar nog maar 1 keer in praktijk gebruikt.
Honde gang is bij mij vooruit rijden 1 achterband tussen de voorwiel sporen. En 1 er net naast.
Crab steering is bij mij voor en achter tegelijk naar links of rechts sturen en dus schuin zijwaarts rijden.
Gerron
@Fendt926Driver Dat is toch hetzelfde? De enige mogelijkheid om rechtuit te rijden met de voorwielen tussen het spoor van de achterwielen is met een trike.
Fendt926Driver
@Gerron your guess is as good as mine..
Zou zo maar kunnen dat hondegang een onderdeel is van crab steering en dat daarnaast vierwiel besturing een systeem is
Gerron
@Fendt926Driver

Hoe noem jij dit in het Nederlands en wat staat er in de beschrijving?
Fendt926Driver
@Gerron dit noem ik hondegang.
Gerron
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
dit noem ik hondegang.

Dat vind ik ook en in de Engels beschrijving staat crab steering. Ik zeg al de hele tijd dat dat hetzelfde is. Ik vermoed dat jij denkt dat crab steering vier wiel besturing betekent maar dat is niet juist. Een voertuig met vier wiel besturing heeft niet altijd de optie voor hondengang/crab steering.
Fendt926Driver
@Gerron

Hier staatbij wat ik onder crab steering bedoel
Gerron
@ronald-deutz-fahr In Amerika noemen ze dat crab steering.
brent-janssen
@Fendt926Driver schilt dat wij niet veel harden ondergrond hebben maar zouden zon banden dan zoveel meer slijten. lees net ook dat dan de stabiliteit van de machine minder wordt. ook zjn die banden weer veel te duur. maargoed duneren banden over gras is inderdaad geen goed idee
brent-janssen
@Gerron het hooien laten wij doen want het gaat om 600 groten balen per jaar dus daar wordt je niet vrolijk van met zon klienen machines. al het onderhoudswerk rondom het bedrijf moet voornamelijk met de verreiker worden uitgevoerd omdat vooruit maaien gemakkelijker is dan dat je steeds moet steken om de Hoeke mee te kunnen nemen.
Gerron
@brent-janssen Dat dak zit er voor je eigen veiligheid op en moet je er nooit af hebben als je in de hoogte werkt!
Is een tweedehands machine een optie?
agritrader.nl/verreiker-bouw-en-industrie/…
worteljcb
@Gerron Een 420 60 H is ook een mooie machine trouwens, wist niet dat manitou zo'n kleintje had.
brent-janssen
@Gerron is de bedoeling om een nieuwe machine aan te schaffen odat die jaren vooruit kan. dan weet je tenminste wat er met de machine is gebeurd
MFPOWER06
@brent-janssen wij hebben thuis een giant tendo is een super ding !!
dx3.10
Wij hebben thuis ook een paardenhouderij en wij hebben een Weidemann 2tons mini shovel en willen echt niet meer terug naar een voorlader en gebruiken hem minder als 1 uur per dag echt een aanrader
brent-janssen
@dx3.10 wat is de hefhoogte van die machine omdat wij een hefhoogte van 3.6 m nodig hebben en dan nog 2 pakken Stroo moet tillen
dx3.10
@brent-janssen onze laad 3.30m en kan net geen 2 strobalen van 90 cm hoog tillen
Albert Peters
Wat denk je van een hefmast daar kan je heel veel mee
brent-janssen
@Albert Peters ik denk dat een hefmast te omslachtig word als je elke dag van aanbouwwerktuig moet wisselen met de hefmast en egalsator
+1
Fendt926Driver
brent-janssen
@Fendt926Driver is helaas te groot kan niet overal binnen kwa breedte
+1
Fendt926Driver
@brent-janssen ok. ik dacht meer als vervanging voor de grote trekker.
maar je zoekt er dus 1 die alles zou moeten kunnen
brent-janssen
@Fendt926Driver nee maar de voorlader tractor die wij nu hebben is te groot dus iets kleiner zou fijn zijn. helaas is dezen machine daar begroot voor. alsnog bedankt voor het meedenken.
+1
Fendt926Driver
@brent-janssen er zijn ook verhoogde balenprikkers.
die zetten een baal 1.5m hoger weg dan de mini shovel kan heffen.
klein nadeel is wel dat je dan 1 voor 1 de hoge balen erop moet zetten.
misschien is dat wat om die hefhoogte voor een minishovel niet te hebben.
brent-janssen
@Fendt926Driver ik heb daarover gehoord dat dat voor een 2.5 tons shovel de stabiliteit niet ten goeden komt omdat dan de baal ok verder vooruit de machine komt een hoogheffende shovel is daar toch meer voor ontworpen dacht ik. maar die zijn er blijkbaar moeilijk te vinden
+1
Fendt926Driver
@brent-janssen of een klein hefmastje in de minishovel om de laatste 2 balen in de hoogte mee te plaatsen.
met een stro klem er aan kun je ze ook wel iets naar binnen stapelen.
Gerron
weidemann.nl/wielladers-telescoopladers/…
Gewoon deze kopen en de t3030 gebruiken voor andere werkzaamheden want als je iets achter de verreiker hangt dan heb je daar last van in de schuur omdat het uitsteekt.
brent-janssen
@Gerron is inderdaad oo een super model zal eens wat informatie opvragen. bedankt
CaseCS130
Ik denk ook dat je met een mini verreiker zoals die weidemann de beste koop doet in jou situatie. Als het krap is en hoog moet is dat de fijnste machine.
jasper-santing0
Je kunt prima vooruit rijdend met verrijker vlak maken. Stratenmakers doen niet anders met baan maken.
brent-janssen
@jasper-santing0 het gaat om een specialen egalisator die is aangepas aan de bodem. dezen moet getrokken woren dus dat zou beteken dat we achterijt moeten rijden wat voor 30 min per dag wel lang is. een anderen optie zou een hef achter de machine zijn. maar dan moet dezen wel 800kg 2.5 m uit de ogen kunnen heffen wat niet kan met een compacte machine.
jasper-santing0
@brent-janssen Is het een speciaal aangepaste machine voor jullie? Of bedoel je gewoon zo baksleepje? Als het gewoon geel zand is wil het ook prima met een puin bakje.
+1
brent-janssen
@jasper-santing0 is een speciaal aangepasten en ontworpen egalisator voor de bodem inderdaad.
Fendt926Driver
@brent-janssen ik weet bijna zeker dat zuidberg een hef systeem heeft wat makkelijk pas gemaakt kan worden achter die verreiker die jij dan koopt.
En die kunnen tot 2 ton makkelijk heffen.
En met een accord bok is aankoppelen een fluitje van een cent.
Maar wel 3000 extra investering......
jasper-santing0
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Maar wel 3000 extra investering......

Reageer @Fendt926Driver

Als de trekker dan weg kan kan dat wel uit🤔
brent-janssen
@Fendt926Driver ook voor een mini verreiker? want de achterhef van weidemann zelf mag maar 600kg heffen is dus vrij waardeloos. een aftakas op de machine is vaak maar goed voor 1/5de van de pk die de machine heeft. in het geval van weideman dus maar 10 pk geloof ik.
Fendt926Driver
@brent-janssen aftakas achter is niet veel waard.
Maar wat de verreiker vooraan hydraulisch zou kunnen aandrijven.
Kan natuurlijk achter ook hydraulisch als aftakas gemaakt worden
brent-janssen
@Fendt926Driver klopt inderdaad, ik zag ook dat een freez aan de voorzijde aangebouwd kon worden. dat is ook al een machine opgelost. als er inderdaad 2000 kg geheft kan worden is dat een hele goede optie. het enige waar ik nog mee zit is de bladblazer die ik niet zo snel kan vinden omdat daar een aftakas en 2 dubbelwerkende ventiele voor nodig is. ook kan er aan de achterzijde maar 1 dubbelwerkend venitiel en wij hebben er 2 nodig voor de egalisator. zal vast te maken zijn voor een meerprijs omdat je dan het hefsysteem niet gebruikt..
Fendt926Driver
@brent-janssen een electrisch 2/4 of 2/6 ventiel achterop zetten en je splitst 1 dubbelwerkend naar 2 of 3 dubbelwerkend.
Je krijgt een tuimelschakelaar op je hendel van het dubbelwerkende ventiel.
En hendel bedienen is olie op 1 ventiel.
Tuimelschakelaar vooroverduwen en vasthouden en hendel bedienen is de andere.
Tuimelschakelaar achteroverduwen en vasthouden en hendel bedienen is eventueel de derde dubbel werkende functie.
Bij de hoofdolie vraag als maaier of bladblazer altijd op de hendel bediening zetten en de andere functies op de tuimelschakelaar standen
brent-janssen
@Fendt926Driver klinkt ingewikkeld maar zal er is wat meer onderzoek naar doen. ben bang dat de machine niet sterk genoeg is voor de bladblazer. de tracktor heeft er nu al soms moes aan. dat zal um dus niet worden. maargoed voor die 2 keer per jaar kan ik ook nog een tractor lenen van mijn oom.
CaseCS130
@brent-janssen Kun je dan zo'n goede inruilprijs krijgen voor je T3030 dat het niet interessant is die er bij te houden? Mij valt inruilen altijd tegen en dan zou ik al snel ervoor kiezen die er gewoon bij te houden en alleen de grote trekker weg te doen. Als je die verreiker zo ver wilt laten aanpassen met achterhef en extra ventielen en eventueel andere banden en dan je maaier ook nog eens moet laten ombouwen naar hydro ben je ook een vermogen kwijt als je dat laat doen. En dat vermogen krijg je bij inruil zeker niet terug later.
brent-janssen
@CaseCS130 de inruil prijs bij onzen eigen deaule is 26000 euro dus daar valt nogalwat aan te verdienen.
CaseCS130
@brent-janssen Dat is een heel bedrag ja. Heb je ook een offerte zonder de inruil? In mijn ervaring wordt er wel vaak een hoog inruilbedrag geboden maar houden ze de nettoprijs van de aan te schaffen machine ook hoog. Meestal krijg je zonder inruil tussen de 20-30% korting op de bruto prijs.
Jou inruilwaarde is zo hoog dat ik er zowat een nieuwe T3030 voor kan kopen.
brent-janssen
@CaseCS130 zonder inruil kregen we er no 23000 voor dus inderdaad minder maar as we um weg doen ruilen we um in
brent-janssen
@CaseCS130 de tractor heeft bij aanschaf ruim 40000 gekost vanwegen de opties en de banden.
Gerron
@brent-janssen Kan die t3030 dan wel goed de egalisator tillen? Je zou ook vooruit kunnen rijden met dat ding in de verreiker maar dan blijf je wel de sporen zien.
brent-janssen
@Gerron hoe wil jij vooruit rijde met een egalisator die getrokken moet worden. dan zou je achteruit moeten rijde maar als je dat 30 min per dag moet doen wordt je dat vanzelf moe.
Fendt926Driver
@brent-janssen mijn frontmaaier is ook een getrokken frontmaaier.
Dus een bok in de hef die met ijzers over de maaier gaat en van daaruit de maaier trekt.
Dus zo moeilijk is het niet.

Snap jij de notificaties?
Dus de rooie cijfers onder het belletje rechts boven?

Dan kan ik jou taggen bij een foto waar het te zien is.
brent-janssen
@Fendt926Driver hoeveel weegt de maaier dan want ik moet de egalisator ook kunnen heffen en waterpas kunnen zetten lijkt mij niet gemakkelijk? en de egalisator is ook 2.5m lang dus met een bok eraan word ie al snel 3 meter.
Gerron
@brent-janssen Heb je zoiets? Gewoon een paar kettingen aan het vorkenbord en de mast wat uitschuiven dan trek je de egalisator maar blijf je dus wel de sporen zien.
brent-janssen
@Gerron nee wij een speciaalaangepaste egalisator. hij is gebaseerd op dit concept maar dan zwaarder en aangepast aan de bodem.platz-max.de/platz-max-multi-gb.html/
+1
Fendt926Driver
@brent-janssen frontmaaier weegt 1000 kg.
Staan gnoeg kapotte maaiers.
Sloop de maaier er onderweg en gebruik de bok met veren en hydrauliek om jou sleep in te hangen
brent-janssen
@Fendt926Driver is nog niet zon verkeerd idee dan zou alles inderdaad met 1 machine kunnen
Fendt926Driver
@brent-janssen bij mijn weidemann film had ik jou ook al getaggd
We hebben daar nu 31 aanbouw dingen bij. Van gewoon tot moeilijk tot heel simpel.
En gistermiddag hebben we nummer 32 uitgedacht die volgende week klaar moet zijn
brent-janssen
@Fendt926Driver had ik inderdaad gezien. wat dit betreft was vroeger alles beter. veel gemakkelijker om er zelf aanbouwdelen voor te maken.
jehan
@Fendt926Driver 31 aan bouw dingen ..wat heb je er allemaal bij dan ?
+1
Fendt926Driver
@jehan deze
grondbak 1.10m
zandbak 1.5m
volume bak 1.8m
palletvork 2 lepels
palletvork 4 lepels
mesthapper
kuilhapper (ook voor mest)
balen vork
trekhaak
verleng arm
kuil snijder frame
werkbank
voerbak droge koeien
eenling box
uitmest ton
uitmest bak
voerschuif 2.5m
vuilschuif 1.3m
adapterplaat naar euro snelwissel
front gewicht bok
frontschuif
kloof machine
4 brokken karren
En er is een bezem bij gekomen metvopvangbak
En een korte hijs jip
Een verplaatsbare brokkensilo

En nu wordt er een zaagselhark bij gemaakt
Gerron
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
werkbank

Mooi bedacht! Gewoon de complete werkbank met gereedschap meenemen,dat scheelt heel wat heen en weer lopen!
Waarom een frontgewicht bok?
+1
Fendt926Driver
@brent-janssen hier heb je ook de nederlandse ervaring van de e hoftrac van weidemann

worteljcb
@Fendt926Driver zo’n miniverreiker weegt slechts 3 ton. Dat wordt hem echt niet met 2 ton hef, geloof ik niks van.
Fendt926Driver
@worteljcb laat ik zo zeggen de hef kan het beuren of de verreiker aan de grond blijft kan ik niet garanderen.
Mijn 615 had een 3.5 tons zuidberg fronthef maar als ik dat er voor in hing ging de vooras er denk ik ook aan.
Maar 1500kg hef kan ook. Ligt aan de cylinders
CaseCS130
Aha, nog een heel bedrag inderdaad. Dan begrijp ik ook beter waarom je probeert een oplossing te zoeken zodat je met 1 machine toe kan.
brent-janssen
@CaseCS130 banden zijn niet goedkoop en opties lopen sneller op dan je zou willen. we zouden hem in kunnen ruilen tegen een standaart t3030 zonder bij te betalen.
+1
brent-janssen
@CaseCS130 en dan hebben wij nog niet eens een cabine stel je voor wat die wel niet kan kosten.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!