Mc-Cormick D 320 - Radiateurdop gelijk aan brandstoftankdop

Beste tractorfans,

Ik heb sinds kort een Mc-cormick farmall d320 voor de hobby erbij gekocht. De trekker is erg netjes en het enige dat niet werkt is de koelvloeistoftemperatuurmeter. Gelukkig is deze nog origineel nieuw te krijgen, dus die gaat het waarschijnlijk snel weer doen.

De radiateurdop is erg verroest dus wil ik hier ook een nieuwe voor hebben(deze sluit niet meer goed en zit er dus erg los op)

Alleen is de dop van de radiateur exact hetzelfde van binnen (en van buiten natuurlijk) als de dieseltank dop. Hoort dit wel zo? ivm. de druk die er in de radiateur eigenlijk opgebouwd zou moeten worden.

Op internet kan ik alleen een nieuwe dop vinden voor de dieseltank, maar deze zou dan ook passen op de radiateur.
Lorens

Reacties

Valtra-Fordpower
Fototje? 😛
MartijnvanHeerde
Radiatordop is nog nieuw te krijgen. En die zou ik er ook maar opzetten.

Heb er al eens een om de oren gehad en dat is niet fijn 😛
old man jose
Radiateur doppen zij bijna overal te krijgen (kopen dus)
Lorens
smit-hgv.nl/Onderdelen-/-Parts-op-soort/…

Exact deze dop zit op zowel de radiateur als de dieseltank.

Ik zal op zoek gaan naar een originele nieuwe dop, dit is wel zo netjes (en veilig;) ). Maar inwendig zit er wel degelijk verschil tussen de gewone tankdop en de radiateurdop toch???
ze lijken namelijk identiek aan elkaar te zijn.
Wimsumar
Beste Lorens: Dat een koelsysteem druk opbouwt geeft het "voordeel" dat de motor/koelvloeistof heter kan worden ( zwaarder belast kan worden) voordat de koelvloeistof "aan de kook raakt" . Jouw 'hobby-Mc F D-320 zal waarschijnlijk nooit zwaar werk hoeven verrichten. Het is daarom niet noodzakelijk dat het koelsysteem overdruk opbouwt. Tevens is drukloos minder gevoelig voor lekkage.
Lorens
Ik ga er inderdaad geen heel zwaar werk mee verrichten. Af en toe de veewagen of zomers de hooiwagen erachter. dit kan hij dus wel af zonder "overdruk" dop lijkt mij?
deutz110
Www.historparts.nl daar staat het wel ik moet ook een nieuwe maar een tank dop is heel anders dan een radiateur dop want in de radiateur dop zit een veer en een plaat om te verkomen dat er geen water uit gaat denk ik
deutz110
@Lorens

ik zou gewoon een radiateur dop doen kost 46 euro ong
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 320 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!