Beregenen met een mesthaspel

Johan Laurijsse in De Heen (N.-Br.) beregende de laatste weken een aantal hectaren bouw- en grasland met zijn mesthaspel. De hoge capaciteit houdt de kosten relatief beperkt.

Deel dit topic

Reacties

interman
Dat mag dan 218 euro per uur kosten voor 35 mm, lol
en 435 voor 1 ha 35 mm
bart H
Dure grap en ik weet ook niet of het zoveel helpt omdat het meer de grond in gespoten word
en voor de snijkop lijkt het mij ook niet zo goed omdat water niet echt smeert en mest wel
toch?
Mc_douwel
@interman niet zo klagen over de kosten een mis oogst of een met slechte opbrengst kost vaak meer dan 400euro wat jij zegt
Puma cvx power
Bij mij in de buurt is er ook een bedrijf die dat doet maar het gaat een stuk sneller als met een normale haspel hoor
Jb26
Super slecht voor je pomp, wij hebben dat ook gedaan maar dat is echt geen pretje en kwa capasiteit zit bijna geen verschil. slijtage zit veel meer verschil.
t6080
Bij ons hebbe ze zo ook 50 hectaren mais land beregend en dat kwam uit op 0,50 euro per cuub en was in 4 dagen klaar als we het met een beregen haspel hadden moeten doen waren we 2 weken bezig geweest.
shovel-joopie
@Jb26 zo slecht is het niet geweest Jos er zijn toch zo'n 120 hectares nat gemaakt met de VMr Rotomax zonder problemen er is ook zwaarder beregend namelijk 60 a 65 mm water op weide percelen met een snelheid van 0.25 km per uur en dat terwijl de pomp vol stond te sleuren, was een machtg mooi gezicht.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1