Farmall weer terug in de polder

De beroemde naam Farmall herleeft op deze eenvoudige, kleine Case IH. Een proefrit.

Deel dit topic

Reacties

robinsiebring_IH
Ik vind het wel een mooi trekkertje geworden!
ErDee
Hmm, dan hadden ze het uiterlijk ook wat farmall achtig moeten maken en niet gewoon een neiuwe case met farmall erop.
marco steyr
Lijkt mij onhandig schakelen met die pook zo ver naar beneden
RINDERFIATAGRI
Mooi trekkertje ik had het wel geweten kocht er meteen 1
Aorend
Dat gesukkel met zo'n mechanische hef.
typisch bruder trekkertje di
1046
Mechanische hef geeft de minste storingen
Aorend
Nee maar je zit wel altijd te kloten met zo'n ding. Ding is elk moment van de dag zichzelf aan het corrigeren. En als je op het land bezig bent moet je elke keer de hefinrichting opnieuw instellen
1046
Haha de jeugd van tegewoordig is ook niks meer gewend
BEboer
Zo onze deutz heeft ook nog mechanische hef heb het veel liever als elektronische, heb je al die domme veiligheiden niet! Mankeert ook nooit! En opnieuw instellen ik kijk nooit naar de cijfertjes ofzo gewoon machine laten zakken en voelen aan het gedrag van de trekker zo zit het goed...
Aorend
@1046

Electronische hef is veel veiliger. Blijft altijd goed op hoogt en maakt geen onverwachtse bewegingen. Heeft niets met de jeugd te maken enkel en alleen gebruiksgemak.

@ BEboer

Onze 6010 heeft geen enkele beveiliging voor de electronische hef. Hebben er ook nog nooit problemen mee gehad dat die meer wou heffen of zakken.

Diepte regeling is beter bij een electronische hef en een mechanische hef is schijt irritant als je bijv geen looprol achter de cultivator hebt.
BEboer
@ aorend wie zegt dat? Hangt wss van de man af maar ik vind dieptecontrole goed werken hoor... Is iets minder op de agroplus als op onze deutz D maar werkt vrij goed het is kwestie van gewend zijn...
1046
Heb zat met elektronische hef gewerkt, maar reageert zeker nie sneller als een mechanische, en als jouw trekker in orde is dan is een mechanische hef ook betrouwbaar, met een elektronische kan er altijd storing ontstaan, al is et maar 1 zekering, dan doe je niks meer
Valtrapowerr
That's right marco!
hewi
Worden ze ook weer made in Neuss
1046
@hewi

dat zal niet meer gaan , helaas
Aorend
@1046

Bullshit. Er hoeft maar een ringetje of koppeling kapot te gaan en jij staat ook stil met de mechanische hef.

Snelheid kun je zelf instellen met electronische hefinrichting
1046
Kijk maar joh
Valtra-Fordpower
Mechanische hef heeft ook trekkracht regeling, daal snelheid, min. hoogte aanslag en max hoogte aanslag......
Aorend
@Valtra-Fordpower

Trekkracht regeling van mechanische hef werkt lang niet zo fijn met ploegen als electronische hef. Kan wezen dat ie hem er dan zo in een keer 5 tot 10 centimeter uit de grondtrekt (aan de achterkant van de ploeg) als hij het een beetje zwaar krijgt. Beetje grote ingrepen zijn dat en bevordert het ploegen niet.

Hierbij krijgt trekker dan ook veel meer op de kloten als hij elke keer hoog in de toeren komt en dan weer heel laag totdat die hem er weer uitrekt en dan weer hoog in de toeren komt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0