Fiat 450 - klepstellen

Hallo,

Ik heb zelf een fiat 450 en daar heb de kop vanaf gehad. Er was een lekke uitlaatklep. Ik heb dat allemaal al gerepareerd mij nu is het mij de vraag wat de klepspeling moet zijn voor de in en uitlaat klep. En de stand van de motor wanneer ik de voelermaat er tussen moet doen.

Deel dit topic

jelle algera

Reacties

john deere 7810
Je weet niet wat de klepspeling is maar wist je wel het aanhaalmoment van de kopbouten?
john deere 7810
In en uitlaat is volgens mij allebij 0,25
fiat350
Ik dacht aan 0.25 inlaat en 0.35 uitlaat...
1300power
0.25 voor in en uitlaat. het makkelijkst kan je via het verstuivergat met een lange dunne schroevendraaier voelen waneer de zuiger in het bovenste punt komt nadat de inlaatklep sluit dan bijde kleppen stellen van die cillinder.
goeiedag eem
Wat ik doe bij een 3 cilinder met kleppen stellen is: je zet de cilinder die je wil afstellen op tuimelen dus wanneer de ene klep naar beneden gaat en de andere naar boven gaat zet je ze op gelijke hoogte, je merkt de krukas poulie met een viltstift en je draait hem 1 keer rond en hij staat precies goed om de 2 kleppen van die cilinder af te stellen, dan hoef je niets met een schroevedraaier in de cilinder te voelen. zo doe ik het meestal met een 3 cilinder motor.
jelle algera
Aanhaal moment was 60n en dan nog een slag van 90graden en de derde slag nog een keer 90graden.
kwam ongeveer uit op 150n.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 450 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!