Lemken opal 110

Hallo,
Ik ploeg met een Lemken opal 110 4 schaar ploeg. Maar als de grond een beetje hard ligt komt de ploeg uit de grond. Heeft er nog iemand dit probleem. Als er nieuwe schaarpunten op zitten heb ik het ook dikwijls. Ik heb ze al meer overrug gezet maar dan ploegt het niet meer mooi vlak. Ook de scharen zijn tot het uiterste van de ondergreep geregeld. Alle nuttige reacties zijn welkom.

Alvast bedankt.

PS het is niet alleen in dit droog jaar maar is al van vroeger zo

Deel dit topic

Reacties

fanMF
Je ploegt denk ik met die 6470?

Duw je het snelzakknopje wel regelmatig een keer in?
bert8210
Ja doe ik, maar dat heeft er niets mee te maken want ik had het met de TM ook en met de 8210 heb ik het ook
fiatnhpower
Topstang inkorten, ondergreep bijstellen, ploegloos boeren 😛 btw heb gisteren je vrouw in staden tegengekomen met kunstmeststrooier en vorige week jou ingehaald op weg naar staden (aan dicogels) met sproeier aan 8210 en heb je ook al zien prei uitrijden met 6470 eindje geleden aan de hoek van westfro 😛
jan sjongers
Heb hetzelfde probleem met mijn lemken opal 110 3 schaar heb ook de hoek zo scherp mogelijk staan en wilt nog niet goed de grond in. ligt aan lemken denk ik met mijn kverneland vroeger nooit geen problemen gehad. die ging er als boter in. probeer het zelf ook wat op te losse met de snelzak.
Meneer Kool
@jan sjongers

Met onze 3 schaar opal 110 hebben we dat probleem nooit gehad. En altijd mooie geploegd ook(geloof dus niet dat het aan lemken ligt). Dus 'k denk dat het gewoon aan de afstelling ligt.
hobby-farmer
@bert8210
alle ploeglichaamen op steken zetten!
elk rister kun je voor of achterover kantelen,de punt mag 2cm dieper als de hak staan vanaf het ploegfram gemeten.
fendt415
Ligt niet aan lemken. dit jaar ook met een kverneland 5 schaar last van gehad.
janhenk
Die van appie zker??? 😃
bert8210
@hobby-farmer

alle lichamen staan al op maximum steken, is denk ik toch een lemken kwaaltje maar hoe kan ik dit oplossen en toch nog een mooi ploegresultaat behouden?
Fendttrisixfan
@bert8210

ik denk dat het beste dat je kan doen is wat gewicht eraan hangen achteraan, wij hebben dit ook op droge grond en met een kilootje of 100 achteraan is dit verholpen

en ga je trouwens naar opendeur van VABI ??
bert8210
@Fendttrisixfan

ja heb er ook al aan gedacht, en naar opendeur kunnen we niet, moeten naar een communiefeest
Is dat ook een opal 110 van jullie?
Wimsumar
Beste Bert8210: Is dit de bewuste ploeg waar het over gaat?


Ik denk dat de ondergrondwoelers te veel weerstand in de grond hebben waardoor de trekkrachtregeling de ploeg omhoog trekt. Dit is overigens een normaal verschijnsel bij ploegen op weerstandsregeling maar met 4 (!) ondergrondwoelers wordt de ploeg volledig door deze ondergrondwoelers worden "gestuurd".
Ploegen en woelen is een slechte combinatie: zet de snijbrander maar in de woelers ( het licht niet aan de Lemken ploeg).
Je kunt nog proberen "achterstevoren" op de trekker te gaan zitten tijdens het ploegen en zodra de ploeg de grond uit drijgt te lopen de weerstandsregeling van de hef te corrigeren.
Bovendien, een ploeg zo als deze heeft een steunwiel nodig. Zoals nu, dat houdt geen enkele trekker in bedwang.
+1
hobbyboer
@bert8210

Misschien kun je de stang waar je de hefkogels aan doet nog wat hoger zetten.
bert8210
@Wimsumar

beste wim, dit is idd de bewuste ploeg. Maar voor dat de woelers eraan waren had ik dit fenomeen ook al. En als ik volledig op positieregeling werk komt de ploeg alsnog uit de grond. En dat idee van de snijbrander zet ik maar uit mijn hoofd, die dingen hebben 2500 euro gekost icl aanbouwdelen 😃 en er hangt wel degelijk een steunwiel aan hoor maar dat zie je hier wss niet.
bert8210
@hobbyboer

ik kan wel degelijk diep genoeg hoor maar in harde grond komt de ploeg gewoon boven, dus das het probleem niet
+1
hobbyboer
@bert8210

Quote:
@hobbyboer

ik kan wel degelijk diep genoeg hoor maar in harde grond komt de ploeg gewoon boven, dus das het probleem niet

Ja, maar de hoek die de trekstangen van je hef maken verandert dan wel zodat je ploeg minder omhoog getrokken wordt. Als je begrijpt wat ik bedoel 😉
bert8210
@hobbyboer

ja je hebt wel gelijk maar dan verandert de hefhoogte ook zodanig dat het wiel de grond raakt als je wentelt
Fendttrisixfan
@bert8210

denk dat het van ons een 120 is maar is zo goed als identiek, en zoals ik al zei op echt droge grond krijgen wij hem vaak zelfs de grond niet in, met wat gewicht gaat hij de grond in als in zachte boter...
collega hobbyboer
@ hobbyboer, ploegt wel mooi he zo'n lemke,

opzich hebben wij dat ook dat de ploeg omhoog komt, zeker als we wat variatie hebben in grondsoort. en hij wil snel breder gaan lopen dan.
roos 1
Je moet eeve de spoorbreete van de trekker naar meete moet voor en agter minimaal aan de binne zyde gemeete 1 meter 35 zyn mag breeder zen zo dat de agterste schaar de helf van het trekker wiel mee neemt dan heeft men een regte treklyn hier kan de ploeg sterk opreageren als dit niet klopt en eeve kontroleren of de trekstangen iets oplopend zyn naar de ploeg toe dan zouw het probleem opgelost moeten zyn anders de ondergronders er een keer aghalen wand daar kan een ploeg by storende lage enorm op reageren mvg wim
collega hobbyboer
Zo hey @roos 1 om dat verhaal van jou te lezen moet je even goed je kop er bij houden, anders snap je er niks van..

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
19