Ford 3000 - Serienummer ford 3000

Hoi, Ik ben sinds vorige week in het bezit van een ford 3000. Nu wil ik de papieren (België) in orde maken maar ik kan nergens een serienummer vinden dat lijkt op de serienummers die in andere topics staan.

Als ik kijk op de gekende plaats van het serienummer vind ik daar enkel het nummer "119072" terug aan de linker zijde van de trekker. Aan de andere rechter zijde van de trekker staan de nummers "1K27B" en eronder "N7010". Zou mij a.u.b. iemand kunnen vertellen wat nu het serienummer eigenlijk is? Of wat meer info m.b.t. het bouwjaar? (Op de motor staat het onderdeelnr. C5NE6015A)

Deel dit topic

stef-dirckx

Reacties

stef-dirckx
Nummers

(klik om te vergroten)

Linkerzijde

(klik om te vergroten)

Rechterzijde
+1
Fohl
@stef-dirckx Wat ik heb gedaan toen ik met mijn serienummer bezig was is aan de rechter kant ook nog boven de 2 nummers de verf weggehaald. Hierdoor kwam het totaal in beeld en had ik mijn serienummer. Nu is het wel zo dat we in Nederland deze oude tractoren niet hoeven te registreren.

Over de betekenis van de nummers is volgens mij inmiddels heel veel te vinden op dit forum.
Een mooie foto over het serienummer kun je hier vinden:
+1
edward bakker
De plaats aanduiding op de foto is helemaal juist Je zult bij een New Holland dealer een Certificat of Origin moeten gaan vragen Dat geeft aan merk model serie nr Waar de tracteur gemaakt is Welk jaar gebouwd Welk jaar in gebruiksname en een gelijkvormigheidsattest Ook bij de New Holland dealer Als de tracteur uit een ander land komt moet je invoer documenten hebben Ik heb zelf een Ford 4000 uit canada meegebracht ben dezelfde weg moeten bewandelen
Voor naar de keuring te gaan om u platen te krijgen raad ik u aan een bekende dealer die regelmatig met tractoren naar de keuring gaat in de arm te nemen Hij kent de mensen daar en weet precies wat u nodig heeft en hoe en wat te doen
jammermaarhelaas
Op de plek waar het serienummer staat even met een plamuurmes, platte schroevendraaier of verfkrabber de verflaag wegkrabben, dan kun je het hele nummer (met A, B of C er voor), lezen.
stef-dirckx
Ik heb nu bijna het volledige stuk naar achteren weg gekrabd maar deze nummers zijn echt de enige die er op staan. Zijn er nog andere plaatsen waar de serienummer kan staan? Ik merk trouwens dat de tractor origineel geel is geweest, zijn deze ooit in het geel gemaakt. De blauwe verf bladert er op plaatsen ook van af en dan zie je dat er een "blinkende" gele laag onder zit.
dirkford
Op de scharnierende kap boven de accu staat er een zelfklever met de nummers
stef-dirckx
@dirkford die is er helaas ook niet meer. Ik ben aan het denken dat er een nieuw nummer is ingeslagen. Net nog maar eens zitten schuren maar geen letter in de buurt van het nummer te bespeuren. Ik weet dus tot nu toe dat hij op 27 oktober 1971 gemaakt is in de dagshift maar het 119072 en N7010 nummer blijven een raadsel
+1
jammermaarhelaas
@stef-dirckx

Gele lak kan duiden op industrie uitvoering.
stef-dirckx
Ik heb een typeplaatje gevonden met serienummer van VEGE ruilmotoren. Dit zal wel de oorzaak zijn van de verschillende rare serienummers.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!