Fendt 610S - De vierwielaandrijving blijft ingeschakeld

Hallo,

De vierwielaandrijving van mijn 610s blijft ingeschakeld weet iemand de oorzaak en heeft iemand hier toevallig tekeningen van de inschakeling ?

Ik hoor het graag bedankt alvast!
Fendtserie

Reacties

roscho
Als ik me niet vergis, werkt die aandrijving via een lamellenkoppeling, de pot aan de versnellingsbak waar de cardanas naar toe loopt. Hierin zitten een aantal platen die met een lager via de hendel worden vrij gedrukt. Om in te schakelen, trek je de hendel over een "bult" en terug moet je die bult ook weer over. In de vrij-stand wordt de hendel tegengehouden door een stelbout. Wellicht is deze verdwenen of te ver ingedraaid. Probeer hem eens terug te draaien, zodat de hendel in de vrijstand nét over de "bult" komt.
Krijg je het niet goed, dan is de lamellenkoppeling versleten en is de aandrijfpot aan revisie toe.
Fendtserie
@roscho waar zit die stelbout precies
roscho
Als het net zo is als bij mijn Schlüter, dan komt de hendel van de 4wd er tegenaan als je 4wd uitschakelt. Ik ga ervan uit dat Schlüter en Fendt rond die tijd dezelfde ZF-bakken hadden. Bij Schluter zit die aanslag op de bodemplaat van de cabine gemonteerd, achter de sleuf waar de hendel doorheen komt, maar bij Fendt hoeft dat natuurlijk niet zo te zijn.
Fendtserie
@roscho

(klik om te vergroten)

4wd uitgeschakeld
Fendtserie
@roscho

(klik om te vergroten)

4wd ingeschakeld
roscho
@Fendtserie Mooi dat je daar foto's van kunt laten zien. Al doende leert men, nu ken ik de binnenkant ook.
Wat zou nu volgens jou de oorzaak kunnen zijn van het "aan" blijven staan van de 4wd? Zit die bedieningshendel op een as met een spie, die misschien gebroken kan zijn?
Als de lamelplaatjes versleten zijn, gaat hij niet helemaal aan, maar blijft de boel slippen.
Fendtserie
@roscho is moeilijk te zien het platenpakket is nog goed als ik tussen de nok en het busje een stripje van 1 mm tussen leg komt hij vrij. Miss dat ik het busje opdraai van 30 naar 31/ 32 mm dan komt hij weer vrij
appie1967
@Fendtserie hoe kom jij tot de konclusie dat hij niet uitschakeld
Fendtserie
@appie1967

Als ik de 4wd uitschakel en ik krik een achterwiel van de grond af kan ik deze niet ronddraaien. Zet ik iets tussen die nok en het busje dan komt hij vrij en kan ik het wiel wel rond draaien
roscho
@Fendtserie En als je een scherpe bocht rijdt, merk je dan ook dat er spanning op de trekker komt te staan? In dat geval is het denk ik niet verkeerd om de oplossing van @Geertb ter hand te nemen.
roscho
Iets meelopen zal die 4wd altijd doen, de plaatjes zitten dicht op elkaar en er zit dikke olie op, zeker in de winter.
+1
Geertb
Heb het zelfde ook een keer meegemaakt bij de Eicher wotan ,was die opvul ring versleten iets dikkere ring gedraaid en probleem opgelost.
Geertb
Kon het ook merken met sturen in de bochten.
Ben nu bezig met een Fendt 612s die heeft ook problemen met de voorwiel aandrijving.(kom ik wel achter).
Geertb
Ik heb het nog even opgezocht bij de 1246 zelfde type ? aandrijving moet je kijken bij de Abstandscheide nr.17 die heb ik vernieuwd.
Fendtserie
@Geertb heb je daar een tekening van?
+1
Geertb
Kan ik wel regelen wat je e-mail adres
+1
matzzz
Bij mij was er een lager ingelopen die creëerden meer speling waardoor hij niet voldoende losgedrukt kon worden. Nieuwe lagers erin en voor de zekerheid nieuwe platen en hij doet het weer perfect.
steyr-driver
Al opgelost?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 610S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!