Zitmaaiers Motec - Slaat elke keer af

Onze motec zitmaaier met 12,5 pk B&S motor slaat elke keer af nadat je hem gestart hebt loopt hij ongeveer 20-30 seconde en dan slaat hij weer af, alleen als je de accu ontkoppelt loopt hij wel door. ligt dit aan de accu of is er iets anders mis?
fendtlars

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

redeagle14
@fendtlars mogelijk zit er een printplaat onder het dashboard. Als dat zo is dan laadt hij niet meer bij.
lars1123
@redeagle14 sorry voor de late reactie, er zit idd een printplaat onder het dashbord
redeagle14
@lars1123 als je dan 3of4 keer start kort na elkaar moet hij blijven lopen. Dat doet Castelgarden wel.
fendtlars
@redeagle14 klopt idd na 4 a 5 keer starten blijft hij wel lopen, maar hoe kun je dit oplossen?
redeagle14
@fendtlars laadspoel controleren. Als daar wisselspanning uitkomt is hij goed, dan de regelaar vervangen. Als hij weer bijlaadt is het probleem verholpen.
duitshuisje
Ben geen kenner, maar 20 tot 30 sec. doorlopen lijkt veel op het stoppen van de benzinetoevoer, waardoor de carburateur leeg gereden wordt. Waarom dan de toevoer stopt als de accu eraan zit en niet stopt zonder accu zou ik niet weten. Zit er een electrische solenoide onderin je carburateur? Raar geval al met al of heb je het al opgelost?
+1
Pluto
Het bijlaad blokje is stuk !!.
lars1123
@Pluto dus de accu/bijlaadblokje is kapot? dan ga ik proberen er een andere bij te krijgen, hopen dat hij het dan wel doet 😄
fendtlars
Voor de duidelijkheid ik heb gereageerd op mijn andere account dat je niet denk wat is dat voor een.
Rega
Spanningsregelaar defect, spanning loopt op tot een volt of 18 en dan schakelt de computer de motor uit. Kwaaltje bij deze types.
fendtlars
@Rega bedankt, ik zal er even naar kijken
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de zitmaaiers Motec ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!