Fordson Major - Koppeling werkt soms niet in hoge gearing

Als ik vanuit stilstand wil vertrekken met een zware wagen erachter ( of bergop ) en de fordson staat in zijn hoge gearing, blijft hij staan of vertrekt erg langzaam. In zijn lage gearing geen probleem. Koppelingsplaat en drukgroep aan vervanging toe of een andere oplossing?
ad.evers

Reacties

RPCounty
Je geeft t antwoord al
jeroen-verhoeven
Koppeling is waarschijnlijk klaar, torsie is lager bij lage gearing dus hierdoor minder slip. heb je genoeg speling op je pedaal?
ad.evers
Ik heb wat meer speling op het pedaal gemaakt. Probleem is minder, maar niet 100% opgelost,dus ik overweeg de Major deze winter in tweeen te splitsen en de koppeling te vernieuwen. Heeft iemand een handleiding hoe ik dit aanpak?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!